25.09.2022 |
Viure als Pirineus

JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

Aragonès: "Ens equivocaríem si entenem els JJOO d'Hivern com quinze dies d'esdeveniment i després marxar"

La CUP "boicoteja" la intervenció del president del Govern a la Trobada al Pirineu lluint una pancarta "Stop JJOO"
Pla mig del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la Trobada Empresarial del Pirineu el 29 d'octubre del 2021. (Horitzontal)
El president Pere Aragonès, a la Trobada Empresarial del Pirineu / Marta Lluvich
Aragonès: "Ens equivocaríem si entenem els JJOO d'Hivern com quinze dies d'esdeveniment i després marxar"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la candidatura dels Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 des de la Trobada Empresarial al Pirineu a la Seu d'Urgell. Aragonès ha afirmat que "ens equivocaríem si ho entenem com quinze dies d'esdeveniment i després marxar". El president de la Generalitat ha defugit d'una "visió centralista" del projecte des de Barcelona i ha apostat per subseus i la realització de determinades proves fora del territori català, en clara al·lusió al Pirineu aragonès i francès. La intervenció d'Aragonès ha estat "boicotejada" pel regidor de la CUP de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Bernat Lavaquiol, qui ha exhibit una pancarta "Stop JJOO" cridant consignes contraris a la candidatura.

Pla general del regidor de la CUP de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Bernat Lavaquiol, amb una pancarta en contra dels Jocs Olímpics del Pirineu a la Trobada Empresarial del Pirineu. Imatge del 20 d'octubre del 2021. (Horitzontal)

Aragonès ha explicat que els Jocs d'Hivern han de representar un nou model no basat en operacions urbanístiques i amb la construcció de grans equipaments. En canvi, ha defensat que el projecte ha de contribuir a la millora d'infraestructures i reaprofitament d'instal·lacions i fer-ne de noves que deixin llegat al territori, i tot, lligat amb la generació d'aliances.

El president ha detallat que hi ha interlocució amb totes les institucions pel desenvolupament de la candidatura, inclòs el govern aragonès. Aquest diàleg, ha remarcat, també hi haurà de ser amb els representants del territori. Pel president Aragonès aquesta proposta feta des del Pirineu ha de comptar amb la complicitat de la resta del país.

Mentre, Lavaquiol, portaveu de la Plataforma Stop Jocs Olímpics, ha argumentat que s'oposen a aquesta candidatura per la manca de transparència del projecte, pel context d'emergència climàtica i pel model socioeconòmic que comporta reforçant el monocultiu turístic a les comarques del Pirineu.

Finalment, Aragonès ha defugit del monocultiu turístic pel Pirineu i ha dit que s'ha d'apostar per la diversificació.

Aragonès: "Ens equivocaríem si entenem els JJOO d'Hivern com quinze dies d'esdeveniment i després marxar"
Comentarios