Solidaritat

Aquest divendres surt el calendari solidari del cos de Mossos d'Esquadra que es destina als nens malalts de càncer

L'edició del 2021 és la vuitena del Calendari solidari del cos de Mossos d'Esquadra, i la segona en què l'aportació es destina als nens i nenes malalts de càncer.
mes octubre
photo_camera La imatge del mes d'octubre del calendari. Font: Mossos d'Esquadra.

L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), va néixer el 1987 a partir de l’experiència vital que van viure un grup de pares i mares que es van trobar amb la situació de tenir un fill/a ingressat a l’hospital amb diagnòstic de càncer. Aquella vivència els va fer detectar tot un conjunt de mancances derivades d’aquesta malaltia i van decidir organitzar-se per trobar respostes que milloressin la qualitat de vida d’aquests infants i adolescents i les seves famílies. Durant tots aquests anys, han posat en marxa programes i serveis destinats a millorar la salut psicosocial de tots aquests infants i adolescents i les seves famílies. El seu àmbit d’actuació és autonòmic. La seva seu central és a La Casa dels Xuklis, a la ciutat de Barcelona, i compten amb delegacions a les ciutats de Tarragona i Lleida.

Les fotografies del calendari d’enguany han estat fetes amb l’ajut i la complicitat de les 9 Regions Policials, les Unitats Regionals de Proximitat i Atenció al Ciutadà (URPAC), les Àrees Bàsiques Policials (ABP), les seves Oficines de Relacions amb la Comunitat (ORC) i totes les entitats externes que també hi ha col·laborat.

En aquest projecte també hi ha participat, de forma desinteressada i altruista: Mossos i Mosses d’Esquadra, 1 fotògraf membre del cos de mossos d'esquadra, l´AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya) i una sèrie d'empreses que esmentarem més endavant. L’Associació Espanyola Contra el Càncer de l’Alt Urgell col·labora molt activament en la campanya de venda de calendaris a l'Alt Urgell.

La cançó del making of de l’edició 2021 ha estat composada per membres del cos de mossos d'esquadra pel que fa la música i la lletra; i està interpretada per la cantant Lucrecia i du el títol de “Somia”.

https://www.youtube.com/watch?v=g939lGV9ulM&feature=youtu.be

Les fotografies dels contes han estat escollides intentant que fossin el marc més idoni per ajudar a il·lustrar el conte i han tingut en compte poder abastar tot el territori: Agramunt, La Seu d´Urgell, Estació de La Molina, Mura, Mines de Cercs, Platja del Castell de Tamarit, Pi d´en Xandri (Sant Cugat del Vallès), Catalunya en miniatura (Torrelles de Llobregat), Gran Teatre del Liceu (Barcelona), Bosc de la Fageda d´en Jordà, Platja del Trabucador i Convent de Sant Salvador (Horta de Sant Joan).

"El calendari d’aquest any és molt especial ja que la nostra comarca, l’Alt Urgell, es troba representada a la fotografia del mes d’octubre. En ella podreu observar a efectius d’aquesta comissaria que acompanyen a la Martina i el Ferran al Parc del Cadí de La Seu d’Urgell. La fotografia està dedicada al conte de La Lletera i és també un homenatge al sector dels làctics i els formatges", han explicat des de l'oficina dels Mossos d'Esquadra de l'Alt Urgell.

Calendari

"Ens hagués fet molta il·lusió fer una presentació del calendari solidari als organismes i entitats de la nostra comarca però malauradament la situació sanitària no ens ho permet. La causa solidària creiem que és prou important i per això voldria demanar-vos amb entusiasme la vostra complicitat per difondre el calendari i la vostra col·laboració", han explicat. 

El preu de cada calendari és de 5 euros i el podeu adquirir a les nostres comissaries i als punts següents de la comarca de l'Alt Urgell:

               PUNTS DE VENDA (a partir del 20 de novembre)

 

La Seu d’Urgell                 Estanc Rebés                     C/ Major 19

La Seu ‘Urgell                   Estanc Llangort                 Pl. Sant Josep de Calassanç  19

La Seu d’Urgell                 La Salvat                            C/Bisbe Iglesias Navarri 42

La Seu d’Urgell                 Sant Hospital                     Pg. Joan Brudieu 8

La Seu d’Urgell                 Farmàcia Barios                C/ Sant Josep de Calassanç 3

La Seu d’Urgell                 Farmàcia Marsinyach      C/ Major 34

La Seu d’Urgell                 Farmàcia Peruchet            C/ Joaquim Viola Lafuerza 14

La Seu d’Urgell                 Farmàcia Guilanyà           Av. Guillem Graell 16

La Seu d’Urgell                 Farmàcia Purgimon          La Salle 52

La Seu d’Urgell                 Perruqueria Mendoza      Pl. Camp del Codina 1

Oliana                                 Moscam                             Av. Alt Urgell 12

Oliana                                 CAP                                    C/ Girona 8

Organyà                             Cal Lluís                             Pl. L’Església s/n

Coll de Nargó                    Rita                                     Av. Sant Climent 55