JORNADES PER A L'EXCEL·LÈNCIA

Andorra consolida la seva vinculació amb les Jornades per a l’excel·lència d'Esterri d'Àneu

La ministra andorrana, Maria Ubach, i el president de l’Associació Jornades per a l’excel·lència, Jesús Montoliu, han signat un conveni segons el qual Andorra entrarà a formar part del comitè de govern.
Andorra Jornades per a l'excel·lència
photo_camera La ministra Maria Ubach i el president de les Jornades, Jesús Montoliu, han signat el conveni / govern.ad

El Govern d'Andorra ha signat un Conveni de col·laboració amb l’Associació de les Jornades per a l’excel·lència a l’Alta Muntanya. Es tracta d’un esdeveniment que té lloc anualment, des del 2014, a Esterri d’Àneu sota una temàtica d’actualitat i amb la participació de professionals nacionals i internacionals d’alt nivell.

Així, l’esdeveniment és un espai de reflexió i un punt de trobada de diferents sectors que aporta un impuls social, intel·lectual i econòmic a les zones de muntanya del Pirineu. En totes les seves edicions, les jornades han comptat amb presència andorrana, tant entre el públic com entre els ponents –en els últims anys, les conferències inaugurals han anat a càrrec de les ministres de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

Andorra Jornades per a l'excel·lència 2
La ministra andorrana d'Afers Exteriors, Maria Ubach, i el president de les Jornades, Jesús Montoliu, han signat el conveni / govern.ad

El conveni, signat aquest dijous entre la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el president de l’Associació, Jesús Montoliu, estipula que l’Executiu andorrà col·laborarà amb les Jornades amb una aportació de 5.000 euros i entrarà a formar part del comitè de govern. A més, es farà una taula rodona anual al Principat prèvia a l’inici de les Jornades i amb la mateixa temàtica escollida. Enguany es preveu que l’acte a Andorra es faci al setembre i les Jornades a Esterri d’Àneu, entre el 30 de setembre i l’1 d’octubre.

En aquest sentit, el conveni té la voluntat de consolidar la vinculació d’Andorra amb les Jornades i afavorir un espai de trobada entre l’empresariat i els professionals per potenciar sinergies entre Andorra i les comarques catalanes del Pirineu.

Les Jornades per a l’excel·lència en xifres

Des que van crear-se, el 2014, hi ha hagut 8 edicions de les Jornades, amb més de 200 ponents especialitzats i una seixantena d’empreses col·laboradores. Els darrers dos anys l’esdeveniment s’ha pogut seguir també en format telemàtic, amb una mitjana de prop de 900 espectadors en cada edició.