ELECCIONS GENERALS 23J

Alidé Sans: “Necessitem infraestructures dignes que connectin el territori i evitin el despoblament al Pirineu”

Les candidates d'ERC exigeixen al Govern espanyol, des del Port de Perves, la transferència immediata de 260 MEUR per a l’Eix Pirinenc

Les candidates d'ERC Lleida i Pirineu avui al Port de Perves, N260
photo_camera Les candidates d'ERC de Lleida i del Pirineu al Port de Perves, a l'N260 / ERC

Les candidates al Congrés i Senat per Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, acompanyades de la Secretària General Adjunta d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, han visitat avui el Port de Perves on han reclamat la necessitat de remodelar la N260 per frenar el despoblament i la sinistralitat al territori. Inés Granollers, Sara Bailac, Alidé Sans i Carme Lostao han explicat que, “la manca d’inversió dels diferents governs de l’Estat no repercuteix només en la nostra economia i competitivitat com a país, sinó també en la seguretat de la xarxa viària i han exigit al Govern espanyol la transferència immediata de 260 milions d’euros”

“De fet, la N260, més coneguda com l’Eix Pirinenc, concentra 5 dels 50 dels trams més perillosos de tot l’Estat”, ha reivindicat Alidé Sans, segona candidat al Congrés. Lostao, segona candidata al Senat, ha afegit que “aquesta és una infraestructura imprescindible per a connectar les nostres valls pirinenques i afavorir el repoblament”.

Les candidates d'ERC Lleida i Pirineu avui al Port de Perves, N260
Les candidates d'ERC de Lleida i del Pirineu al Port de Perves, a l'N260 / ERC

Es per això que la Secretària General Adjunta i diputada al Parlament, Marta Vilalta, ha explicat que, “A Esquerra Republicana de Catalunya hem posat tota la nostra força negociadora per a aconseguir una partida als pressupostos generals de l’estat de 260 milions d’euros per executar millores a la N-260, l’Eix Pirinenc”. Per la seva banda, Inés Granollers ha estat contundent i hi ha afegit que,“anem a Madrid a defensar unes infraestructures dignes per a la nostra ciutadania. No ha estat fins que ERC ha estat decisiva i influent que la inversió en aquesta infraestructura s’ha desencallat” ha conclòs la cap de llista del Senat, Sara Bailac. 

Després han passejat pel centre històric de Pont de Suert acompanyades de la regidora del consistori, Rosa Noray i han tingut l’oportunitat de conversar amb els veïns i veïnes de la capital pontarrina sobre les properes eleccions del 23J.

També han assistit a la inauguració del Festival Raela’t, on hi participen propostes culturals emergents de la comarca per promocionar e impulsar el talent local. La jornada ha acabat amb una visita al conjunt romànic de La Vall de Boí amb l’alcaldessa del municipi, Sònia Bruguera.