14.08.2022 |
Viure als Pirineus

MUNICIPIS

Albert Batalla serà el nou secretari general de l'Associació Catalana de Municipis

Marc Pifarré ha anunciat aquest dissabte, en el marc de la XX assemblea de l'ACM, que deixa la secretaria general de l'entitat municipalista per raons professionals i que el rellevarà l'actual alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.

XX Assemblea ACM
Foto de grup d'alcaldes a la XX Assemblea de l'ACM/ACM
Albert Batalla serà el nou secretari general de l'Associació Catalana de Municipis

El fins ara secretari general de l’Associació Catalana de Municipis | ACM, Marc Pifarré, ha anunciat aquest dissabte que deixa la secretaria general de l'entitat municipalista per raons professionals i que el rellevarà l'actual alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.

A través de les xarxes socials, Marc Pifarré ha explicat que ho fa "amb la tristesa de deixar una casa que estimo, però alhora amb la il·lusió d’un nou repte professional pel davant en l’àmbit privat. De ben segur hi he passat uns dels millors anys professionals i personals. Han estat un goig tots aquests anys de gestió i servei al municipalisme.Gràcies alcaldes i alcaldesses! Gràcies presidents Miquel Buch i David Saldoni de Tena per la vostra confiança i complicitat! Gràcies a tots els grans col·laboradors que he tingut a l’ACM!! Sort i encerts a l’Albert Batalla, un magnífic relleu per l’entitat".

Albert Batalla

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ja va anunciar ara fa mig any que no optaria a la reelecció en els comicis municipals previstos pel 26 de maig de 2019. Batalla també va anunciar l'impuls d'una nova candidatura municipal, Junts per la Seu, que serà encapçalada per Jordi Fàbrega, pediatre i fins fa poc director assistencial de la Fundació Sant Hospital.

Marc Pifarré

(Foto: Marc Pifarré intervenint a la XX Assemblea de l'ACM celebrada aquest cap de setmana a Sant Celoni/ACM)

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) és presidida actualment per David Saldoni, acalde de Sallent (Bages) i el secretari general ha estat fins ara Marc Pifarré. Segons els seus estatuts, el Secretari General de l’ACM dóna suport tècnic al President en l’exercici de la seva responsabilitat, en la planificació, organització i direcció superior de l’Associació. El Secretari General és nomenat pel Comitè Executiu a proposta del President. 

XX Assemblea de l'ACM

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha aprofitat la vintena assemblea celebrada aquest dissabte a Sant Celoni per reclamar al Govern l'aprovació dels pressupostos per tal que els ajuntaments puguin fer front a l'agenda local. Així ho ha assegurat el seu president, David Saldoni, en un acte de l'entitat municipalista que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, i d'Elsa Artadi, consellera i portaveu del govern.

David Saldoni, en la seva primera assemblea com a president de l'ACM, ha destacat la feina feta pels alcaldes que, en quasi 40 anys, “han treballat per fer que els pobles i ciutats siguin llocs on poder viure dignament i on es respecten els drets polítics, civils i democràtics”. També ha posat èmfasi en la necessitat de disposar de prou recursos per afrontar els temes que constitueixen l’”agenda del món local que no podem dissociar de l’agenda nacional”. Per aquest motiu, ha reclamat que la Generalitat es doti d’uns pressupostos “que permetin fer polítiques per millorar la vida dels ciutadans”.

Albert Batalla serà el nou secretari general de l'Associació Catalana de Municipis
Comentarios