EMERGÈNCIES

El Departament d’Interior concedeix ajuts a 26 municipis de l'Alt Pirineu per fer front a emergències

La finalitat és enfortir la capacitat dels ens locals a través del finançament de material destinat a les actuacions en matèria de protecció civil.
Vista panoràmica del port de la Bonaigua on es veu una màquina llevaneu treballant i un cotxe circulant-hi el dia 10 de gener del 2019. (horitzontal)
photo_camera Una màquina llevaneu treballant al Port de la Bonaigua / Marta Lluvich

El Departament d’Interior ha resolt la concessió de les subvencions adreçades a municipis i consells comarcals per al foment de la creació d’estructures de protecció civil. S’han concedit 222 subvencions amb una dotació total de 850.000 euros, amb una quantia màxima de 4.000 euros per a cadascun d’ells.

Pel que fa a la demarcació veguerial de l’Alt Pirineu i Aran, percebran aquests ajuts un total de 26 municipis. La finalitat és enfortir la capacitat dels ens locals per fer front a situacions adverses, catàstrofes i calamitats públiques a través del finançament de material destinat a les actuacions en matèria de protecció civil. Concretament, les subvencions són per adquirir mitjans i recursos per a l'avís i informació a la població en situacions de risc greu o emergència i la senyalització de riscos (per exemple tanques i balises lluminoses, megafonia fixa, senyals, cartells o armilles d’alta visibilitat); per a l'acollida i atenció de la població afectada per emergències (equips de calefacció/refrigeració d’espais, equips d’il·luminació, carpes, llits de campanya o grups electrògens); i per a la prevenció i minimització dels riscos greus i els efectes de les emergències (pales llevaneus, sacs, barreres, bombes d’aigua, desbrossadores, serres elèctriques o remolcs).

Ajuts per a 26 municipis pirinencs

Els ajuntaments de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran que han rebut la subvenció són: Gavet de la Conca, Riu de Cerdanya, Espot, Llimiana, Abella de la Conca, Salàs de Pallars, Coll de Nargó, Sant Esteve de la Sarga, Bassella, la Torre de Cabdella, Ribera d’Urgellet, Senterada, Sarroca de Bellera, Urús, Lles de Cerdanya, Lladorre, Llavorsí, Alins, la Guingueta d’Àneu, Peramola, Vall de Cardós, Conca de Dalt, Talarn, Rialp, Esterri d’Àneu i Montferrer i Castellbò.