28.01.2022 |
Viure als Pirineus

Una forta tempesta desborda el riu de Llumeneres i inunda carrers i carreteres d'Andorra

Caos i por a Andorra. Una forta tempesta caiguda al voltant de les 5 de la tarda d'quest dimarts ha desbordat el riu de Llumeneres d'Andorra provocant la inundació de carrers i carreteres de la parròquia de Sant Julià de Lòria. Un grup de turistes que s'han quedat atrapats a Naturlàndia després del tancament de la carretera de la Rabassa i el Govern ha convocat un comitè de crisi per fer front a les conseqüencies de l'aiguat.

Una forta tempesta desborda el riu de Llumeneres i inunda carrers i carreteres d'Andorra

El riu de Llumeneres s'ha desbordat aquesta tarda a causa de la intensa pluja caiguda en poca estona a Sant Julià de Lòria. El riu ha envait la calçada a l'encreuament entre la carretera de la Rabassa i el centre de Sant Julià de Lòria, fins a la plaça Laurèdia, sorprenent conductors i vianants. L'Agència de Mobilitat d'Andorra ha informat que la carretera ha quedat tallada entre la plaça Laurèdia i l´aparcament de l'escola andorrana.

Poc després del desbordament del riu s'ha convocat un comitè de crisi amb Govern, Protecció Civil, Bombers i Policia per pactar els punts a seguir després dels fets. I és que el terreny ha quedat molt afectat i s'ha de fer seguiment per evitar més despreniments després de la gran acumulació de troncs i fang. Les tasques de neteja han començat tant bon punt s'ha reduït el volum d'aigua. Ara la prioritat és poder desallotjar un grup important de turistes que s'han quedat atrapats a Naturlàndia després del tancament de la carretera.

Tempestes arreu del Pirineu

Les pluges també han deixat quantitats importants d'aigua de forma irregular arreu de les comarques pirinenques. A Organyà la tempesta ha deixat 54 l/m2 i a Osseja, a l'Alta Cerdanya, ha caigut una forta pedregada; a Puigcerdà la pluja ha deixat 62 l/m2, a Fórnols 95 l/m2, a Coll de Nargó 55 l/m2 i a Espot 39 l/m2.

Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el pla Inuncat, ja que aquestes tempestes localitzades de tarda es poden repetir aquest dimecres en qualsevol punt del Pirineu.

Una forta tempesta desborda el riu de Llumeneres i inunda carrers i carreteres d'Andorra
Comentarios