CRISI CORONAVIRUS

Agents de mossos del Pirineu es fan la prova de detecció de la covid-19 a l'exterior de la comissaria de la Seu

A la capital alturgellenca hi ha deu policies amb coronavirus confirmats i 45 efectius aïllats pendents de resultats
Mossos la Seu
photo_camera Comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell

Diversos efectius de Mossos d'Esquadra que treballen a la Regió Policial del Pirineu Occidental han estat convocats aquest dimecres a la comissaria de la Seu d'Urgell per fer-se una prova PCR, amb la qual es detecta el coronavirus. Concretament, hi ha acudit el gruix de la plantilla que treballa a la capital alturgellenca que ja havia donat positiu, presentava símptomes compatibles amb la malaltia o havia mantingut un contacte estret amb algun d'ells, a més d'una part dels agents de Tremp segons han explicat fonts del sindicat USPAC. De fet, a la ciutat hi ha deu casos de membres de la policia catalana confirmats i 45 persones confinades als seus domicilis pendents de resultats.

Des d'USPAC han explicat que les mostres les han recollit agents de la unitat d'investigació científica dels mossos i que la convocatòria de la Seu ha estat una de les primeres que s'ha dut a terme a tot Catalunya. El fet que els agents no haguessin de baixar del cotxe per fer-se les proves, els resultats de les quals se sabran en un termini d'unes 48 hores, ha acabat generant algunes cues de vehicles a l'entorn de la comissaria.

Des del sindicat han lamentat que aquestes PCR hagin arribat amb "retard" i que els efectius que han estat en contacte amb casos positius confirmats o persones que presentaven símptomes hagin de continuar anant a treballar sense saber si estan infectats o són portadors del virus. Per tot plegat, asseguren que la gestió de tot plegat ha estat "nefasta" i han explicat que, com a conseqüència de les baixes d'una part dels agents, aquests dies s'està desplaçant una patrulla al matí i una altra a la tarda des de Manresa.