FESTIVALS D'ESTIU

Acord de la CCMA i el FEMAP per a la diifusió del Festival Música Antiga dels Pirineus i l’enregistrament de concerts

 Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura i en el compromís de garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals arreu del territori.
FEMAP 21 cartell A4 H
photo_camera Cartell de la 10a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus /FEMAP

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Associació FeMAP han signat un acord de col·laboració que té per objectiu la promoció i difusió de les activitats del Festival de Música Antiga dels Pirineus, que cada estiu omple de música una trentena de municipis pirinencs. Així mateix, l’acord inclou l’enregistrament per part de Catalunya Música d’alguns dels concerts del Festival.

Segons aquest acord, que tindrà una durada de dos anys, els mitjans de la CCMA, a través dels diferents programes i espais, difondran les activitats del Festival de Música Antiga dels Pirineus, que enguany ha arribat a la seva 10a edició i que té lloc del 2 de juliol al 22 d’agost a 33 municipis pirinencs.

L’acord també contempla l’enregistrament per part dels mitjans de la CCMA de tres dels concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus, i la difusió a través dels seus canals. Els concerts que es gravaran i que seran emesos per l’emissora Catalunya Música i per les plataformes digitals de la CCMA seran “Officium Defunctorum Urgellensis”, de l’Ensemble Brudieu, a la Catedral de la Seu d’Urgell; “Bach de Cambra: Sonates, Suites i Partites”, a càrrec de Sweet Noyse, al Seminari de la Seu d’Urgell; i el “Concerto da Chiesa”, de la Capella Cracoviensis, al Monestir de Santa Maria de Ripoll.

A més, l’emissora Catalunya Música, com a membre de la UER i en el marc de la seva funció de foment del patrimoni musical català a nivell internacional, podrà convenir amb l’Associació FeMAP quins dels enregistraments podran ser compartits amb les emissores de ràdio de la UER-EBU amb l’objectiu d’incrementar-ne la difusió.

La 10a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus comptarà amb la participació de 20 grups i solistes de prestigi després d’un any d’aturada per la difícil situació epidemiològica viscuda. El Festival de Música Antiga dels Pirineus no només se centra en la música i en apropar els artistes de diversos països d’Europa al Pirineu, sinó que també aposta pel patrimoni local i la natura pirinenca oferint vistes guiades, degustacions o activitats culturals incloses en el preu de l’entrada. Així mateix, el Festival també té una part més social, ja que acosta la música antiga a les persones més vulnerables.

L’Associació FeMAP és una entitat sense ànim de lucre que organitza anualment el Festival de Música Antiga dels Pirineus durant els mesos de juliol i agost amb l’objectiu de fer convergir la música antiga, el patrimoni romànic, l’entorn natural i de convertir-se en un referent del sud d’Europa.

Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per fomentar la cultura, l’educació, la creació i la innovació.