GASTRONOMIA

La Guia Michelin reconeix, amb la categoria de "Recomanats", 7 restaurants de l'Aran i 2 de la Cerdanya

Els establiments són: El Niu, d'Escunhau; El Portalet, de Bossòst; Er Estrangèr, de Betrén; Er Occitan, de Bossòst; Era Coquèla, de Vielha e Mijaran; Es Arraïtzes, de Garós; Eth Bistro, de Vielha e Mijaran; el Trumfes, de Llívia; i Casa Patxi, d'Alp.
Michelin Recomanats
photo_camera Michelin Recomanats

La Guia Michelin ha reconegut amb la categoria de "Recomanats" 145 restaurants de tot Catalunya. Aquest dijous al vespre, al Museu Marítim de Barcelona, se'ls ha lliurat la placa vermella que els acredita com a membres de la Guia Michelin d'aquest any i que, ben segur, lluiran a l'entrada del seu establiment.

És el primer cop que la Guia Vermella fa un acte públic per reconèixer als establiments recomanats. Són restaurants de molts diferents registres. Alguns fins i tot havien tingut estrella, i alguns potser la tindran en un futur. De moment, se'ls reconeix la qualitat gastronòmica, la personalitat i la regularitat.

Michelin Recomanats 2
Michelin Recomanats 2

Entre els recomanats hi ha set establiments de la Val d'Aran i dos de la Cerdanya. Aquests són: El Niu, d'Escunhau (Vielha e Mijaran); El Portalet, de Bossòst; Er Estrangèr, de Betrén (Vielha e Mijaran); Er Occitan, de Bossòst; Era Coquèla, de Vielha e Mijaran; Es Arraïtzes, de Garós (Naut Aran); Eth Bistro, de Vielha e Mijaran; el Trumfes, de Llívia; i Casa Patxi, d'Alp.

En el conjunt de Catalunya, entre els recomanats hi ha el Compartir, el de Barcelona i el de Cadaqués (dels propietaris del Disfrutar), el Normal, a Girona, i el Mas Marroch, de Vilablareix (dels germans Roca), el Cuina Sant Pau (de Raül Balam Ruscalleda), Ca l'Esteve, de Castellbisbal, el Colmado 1917, de  Terrassa; el Bresca, de Cambrils; el Gresca, de Barcelona; el Motel, de Figueres; o el Cigró d'Or, de Vilafranca del Penedès.

A l'hora de fer la selecció, els inspectors han tingut en compte la qualitat dels productes, el control de coccions i textures, l'equilibri i harmonia de gustos, la personalitat de la cuina i la regularitat.