LLENGUA

El 47è Col·loqui de la Societat d’Onomàstica es farà a Tremp i a Saperia

Durant tres dies més d’una vintena d’especialistes debatran sobre l’onomàstica de Tremp i el seu entorn immediat, la Conca i la Terreta.
ICGC a Tremp
photo_camera Seu de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya a Tremp / ICGC

Els propers dies 6, 7 i 8 de maig se celebrarà el 47è Col·loqui de la Societat d’Onomàstica. Onomàstica de la Conca de Tremp i la Terreta, que  enguany tindrà lloc a Tremp i a Sapeira. Els actes tindran lloc a la seu de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (divendres i dissabte) i, el diumenge, a la Sala Polivalent de la Casa Nova (Casa Sullà) de Sapeira.

Durant tres dies més d’una vintena d’especialistes debatran sobre l’onomàstica de Tremp i el seu entorn immediat, la Conca i la Terreta. L’objectiu del Col·loqui d’enguany és posar en valor l’onomàstica de les comarques nord-occidentals del país que, a pesar del seu innegable interès toponímic i antroponímic, ha estat una de les menys estudiades d’una manera sistemàtica.  

El col·loqui l’organitzen la Societat d’Onomàstica, l’Institut d’Estudis Catalans i el Servei Comarcal de Català del Pallars Jussà, i compta amb la col·laboració de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, l’Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Associació pel Patrimoni de la Terreta i el Consorci per a la Normalització Lingüística.