FESTIVALS DE SENDERISME

A dotze dies del seu inici, el Festival de Senderisme 'Camina Pirineus', penja el cartell d'entrades exhaurides

El Festival se celebrarà del 23 al 27 de juny i les rutes guiades són gratuïtes per ser el primer any de promoció.
Festival Camina Pirineus
photo_camera Festivals Senderisme Pirineus / @fsendpirineus

A 12 dies del seu inici, el Festival de Senderisme 'Camina Pirineus', penja el cartell d'"entrades exhaurides. El Festival se celebrarà del 23 al 27 de juny de 2021. Les rutes guiades són gratuïtes per ser el primer any de promoció. Aquí es pot llegir el PROGRAMA complet.

L’Alt Urgell s’estrena en el Festival de Senderisme

L’Alt Urgell s’estrena en el Festival de Senderisme amb una sèrie d’activitats relacionades amb la descoberta del paisatge i del patrimoni cultural de la comarca. De totes elles destaquem la sortida relacionada amb el foc i el solstici d’estiu a l’ermita de la Mare de Déu de les Peces, l’indret on es documenta la baixada de falles més antiga de Catalunya. El 23 de juny a les 22 h hi haurà una exhibició de la baixada de les falles i finalitzarà amb un concert de música tradicional.

          (Foto: Ermita de la Mare de Déu de les Peces / FS)

Descoberta de les Falles d’Alàs Ruta guiada fins a les Peces

La Mare de Déu de les Peces, és una Ermita que està situada en un indret singular, molt visual des de l'Urgellet i des del riu Segre. En aquest indret s'encendrà el far de les noves falles d'Alàs que s'estrenaran enguany, després de més de quatre segles sense cap notícia d'elles. L'activitat permetrà conèixer els preparatius d'aquesta primera encesa. El recorregut és assequible per a tots els públics. Sortint de la font d'Alàs i resseguint la pista pel camí del cementiri que enllaçarem amb senders tradicionals i amb la nova proposta del senderó recuperat pel projecte Camina Pirineus.

          (Foto: Plaça d'Alàs / FS)

L’Alt Urgell està configurat pel riu Segre i diverses valls laterals amb molta personalitat. Acull els parcs naturals del Cadí-Moixeró i l’Alt Pirineu i un patrimoni històric i cultural inabastable. Els darrers anys està apostant per la recuperació de camins tradicionals a través del projecte Camina Pirineus.