FESTIVAL PIRINENC DE LITERATURES INFANTILS I JUVENILS

Sort tanca Lo Llumener més atípic amb gran èxit de públic

Lo Llumener ha tancat la seva cinquena edició amb un gran èxit de públic, malgrat les restriccions imposades per la pandèmia
Foto espectacle Ntelades
photo_camera Foto espectacle Ntelades

Lo Llumener ha tancat la seva cinquena edició amb un gran èxit de públic, malgrat les restriccions imposades per la pandèmia de COVID-19 i les prediccions meteorològiques, que no eren favorables.

Enguany l’eix central del festival ha estat el circ, com a homenatge i reconeixement a l’activitat circense que brota als parcs, les escoles i gimnasos de tots el pobles del Pallars gràcies a l’impuls de l’escola de circ de les Ntelades.

Fotos lo Llumener 2020

Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries en relació al control del COVID-19, ha calgut reduir l’aforament dels espectacles i  a més per tal de controlar aquest aforament calia reservar entrada, encara que l’accés als espectacles era gratuït.

Aquest any els espectacles s’han dividit en dos espais, el castell i el poliesportiu de Sort: Al matí hem pogut gaudir de les acrobàcies de les Ntelades i les titelles de Farrés Brothers al Castell i a la tarda de la màgia de Txema Màgic i el circ amb Bucraá Circus al poliesportiu. El Festival s'ha tancat amb el concert del grup de rap Tribade al Castell de Sort amb un públic més juvenil.

120611957_2974998192600180_5906674535247260212_n

Paral·lelament, s'han desenvolupat altres activitats com el Circ del Carrer Major i la petita Fira d'àlbums il·lustrats amb la participació les editorials Joventut, A buen paso, Mosquito Books i Cambuleta.

La valoració de l'organització és molt positiva ja que ha tingut bona resposta del públic familiar i infantil, així com del jovent, en activitats com ara el taller de rap i beats desenvolupat per Bittah, cantant de Tribade i el taller de Microrelats dut a terme per l’escriptora Montse Subirana.

Com cada any Lo Llumener 2020 ha comptat amb la participació d’un important grup de voluntaris que han fet possible el desenvolupament del festival tot seguint de forma estricta les mesures de seguretat establertes. L'organització de Lo Llumener ha volgut agrair la seva feina: "Sense la tasca duta a terme per aquests voluntaris, el festival no hagués estat possible".

comentaris