FESTES I TRADICIONS

Sort celebra la 30a Xollada d'ovelles a tisora

Juntament amb la xollada, se celebra la 31a Fireta de Sant Joan, on podrem trobar tot de productes artesans i agroalimentaris.

Fira de Sant Joan de Sort
photo_camera Xollada d'ovelles a tisora a la Fira de Sant Joan de Sort/sort.cat

Sort celebra aquest cap de setmana de Sant Joan, la 30a Xollada d'ovelles amb tisora i la 31 Fireta de Productes Artesans.

Al Parc del Riuet de Sort se celebra aquest diumenge, 23 de juny, la tradicional Xollada d'Ovelles seguint els mètodes tradicionals, és a dir, amb tisores. La xollada és com s'anomena l'acte d'esquilar les ovelles. Per retre homenatge a aquest acte i per mostrar a les noves generacions aquest dur treball, anualment a Sort es xollen les ovelles amb tisores el dia de Sant Joan. La xollada sempre es realitza entre el maig i el juny, que és quan comença a fer calor i quan els ramats es desplacen de l'alta muntanya a la plana.

Juntament amb la xollada, se celebra la Fira de Sant Joan, on podrem trobar tot de productes artesans i agroalimentaris. A més a més, al llarg del dia s'aniran realitzant una multitud d'activitats relacionades amb les tradicions de la muntanya.

Diumenge 23 de juny

A les 17.00h arribada de la Flama del Canigó
a la Casa de la Vila i recorregut fins la Plaça Major

Dilluns 24 de juny – Parc del Riuet

De 10 a 20 h.
31a Fireta de Productes Artesans

De 10 a 14 h.
12a Trobada de Col·leccionisme de Plaques

De 12 a 14 h.
30a Xollada d’Ovelles amb tisora i 5a a màquina
Amenitzada per la Banda del Peirot i les seves cançons de xolla

comentaris