El relleu a l'alcaldia de Soriguera deixa la CUP sense cap alcaldia a l'Alt Pirineu

Un acord de govern signat a començament de legislatura ja contemplava el canvi en favor d'ERC

foto_3294140
photo_camera Josep Ramon Fontdevila (ERC) i Xavi Pedemonte (CUP) alcalde entrant i alcalde sortint del consistori de Soriguera, al Pallars Sobirà.

La CUP es queda sense l'únic ajuntament que governava a la demarcació de Lleida en compliment d'un acord de govern signat a començament de legislatura. L'acord contemplava dos anys i mig d'alcaldia per a la CUP, que va treure 91 vots, i un any i mig per ERC que en va treure 50 i va acabar sent decisiva. CIU va obtenir 92 vots a les passades eleccions.

El relleu a l'alcaldia de Soriguera, al Pallars Sobirà, es formalitzarà aquesta nit durant el transcurs d'un ple i serà llavors quan Xavi Pedemonte (CUP) passi el testimoni al capdavant de l'Ajuntament a Josep Ramon Fontdevila (ERC). Aquest canvi serà poc visible en el funcionament ordinari de l'Ajuntament donat que seguiran treballant les dues formacions braç a braç però sí que s'evidenciarà en l'àmbit de representació institucional. La composició de l'ajuntament és: 3 regidors CIU, 3 regidors ERC i 1 regidor la CUP.

Fontdevila ha explicat que han treballat molt còmodament durant aquests dos anys i mig i espera poder seguir fent-ho a partir d'ara i ha recordat projectes bàsics per molts nuclis com són la millora dels accessos, de la xarxa d'aigua o del clavegueram.

Pedemonte ha recordat que durant aquest any i mig d'alcaldia s'han posat en marxa les assemblees als pobles i donada la seva bona acceptació per part dels veïns se seguiran realitzant.

Fontdevila assumirà les funcions d'alcalde i Pedemonte les de primer tinent alcalde. Serà Pedemonte el que es dediqui per complet a l'Ajuntament com ha fet fins ara i el que rebi el sou que correspon a l'alcalde.

comentaris