Quin nom posaries a dos cadellets d’ós bru?

La Casa de l’Ós Bru i la Universitat de Lleida impulsen la recerca de noms pallaresos per a dos ossets nascuts l’hivern de 2014.
Osos
photo_camera Darreres imatges dels ossets captades dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu.
La Casa de l’Ós Bru d’Isil, centre d’interpretació vinculat al Parc Natural de l’Alt Pirineu, ha engegat una campanya ciutadana per trobar noms a dos cadells d’ós bru nascuts al Pirineu català l’hivern de 2014.
 
Els dos ossets són, molt probablement, fills de Caramelles i Pyros. Els participants en aquest concurs podran triar entre quinze mots pallaresos per batejar el primer cadell i entre quinze topònims també de la comarca com a opcions per anomenar el segon
cadell.
 
Les persones que hagin triat els noms que finalment resultin escollits tindran una entrada gratuïta per visitar un dia la Casa de l’Ós Bru i també entraran en el sorteig d'una ruta familiar exclusiva de l'hàbitat d'aquest plantígrad en companyia de membres especialitzats de les patrulles que en fan habitualment el seguiment. Pel que fa als quatre cadells d’ós nascuts durant el 2015, també es durà a terme un concurs per posar-los nom però, en aquest cas, només entre els alumnes de les escoles locals.
 
Noves imatges dels óssos
 
L’equip de seguiment de l’ós bru va aconseguir enregistrar a finals de la setmana passada unes imatges d’aquests animals a l’Alt Pallars, dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu. S’hi poden observar una femella, segurament una filla de l’ossa Caramelles, amb un cadell de primer any, tot i que encara no s’han fet anàlisis genètics per confirmar-ho.
 
També s’hi poden veure dos individus subadults que van junts, i que es van apropar molt a la femella i al seu cadell. Ella els va expulsar perquè no s’acostessin al petit. Aquests dos joves óssos són, molt probablement, els nascuts l’any passat i als quals ara s’hi està buscant nom.