ESPAIS NATURALS

Port Ainé inaugura el mirador sud del Pic de l'Orri

La instal·lació permet obtenir una visió única de 360º del Pirineu i de les zones protegides del recentment creat Parc Pirinenc de les Tres Nacions

Pic de l'Orri
photo_camera Inauguració del mirador del Pic de l'Orri/ACN

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, acompanyat del president del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Joan Ordi, i de l’alcalde Rialp, Gerard Sabarich, ha inaugurat aquest dilluns el mirador sud del Pic de l’Orri, que a 2.439 metres d’altura és el sostre de l’estació d’esquí pirinenca.

El Pic o Torreta de l'Orri és el punt culminant del massís de l’Orri, completament aïllat i situat una mica més al sud que la resta de grans muntanyes del Pallars Sobirà i és una fenomenal talaia sobre l’Urgell, el Pallars i les muntanyes d’Andorra. El vessant nord del massís està ocupat per les estacions d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm i d'esquí alpí de Port Ainé. De fet, les pistes de Port Ainé arriben fins ben a prop del cim.

La instal·lació d’aquest mirador sud a la muntanya completa la informació dels cartells ja existents de les panoràmiques oest/nord i nord/est i permet obtenir una visió única de 360º del Pirineu i de les zones protegides del recentment creat Parc Pirinenc de les Tres Nacions, una iniciativa promoguda pels governs català, francès i andorrà per millorar la gestió i promoció d’una de les pàrees transfronterres protegides més extenses d’Europa, formada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises (França), el Parc Natural de la Vall de Sorteny (Andorra) i el Parc Natural Comunal de les Valls del Camapedrosa (Andorra).

comentaris