27.11.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI NATURAL

El PNAP desbrossa el camí senyalitzat de Tírvia a la Glorieta de Montesclado

Utilitzat pel Camí dels Bons Homes, el Camí de l'últim càtar i la cursa d'alta muntanya "la Ribalera".
Camí de Tírvia a Montesclado desbrossat
Desbrossen el Camí de Tírvia a Montesclado /PNAP
El PNAP desbrossa el camí senyalitzat de Tírvia a la Glorieta de Montesclado

El Servei de Manteniment del Parc Natural de l'Alt Pirineu està duent a terme les feines de desbrossat i trossejat del matoll i i els arbres caiguts per la neu del camí senyalitzat entre Tírvia i Glorieta de Montesclado, al terme municipal de Farrera, al Pallars Sobirà. Un camí utilitzat pel Camí dels Bons Homes, el Camí de l'últim càtar i la cursa d'alta muntanya "la Ribalera".

Camí de Tírvia a Montesclado desbrossat bis

El Camí dels Bons Homes i el Camí de l’últim càtar

Un itinerari circular pel Pirineu, en diverses etapes, que permet començar i acabar en diferents punts de Catalunya i França.
El trajecte original entre Berga i Foix ( passant pel Parc Natural del Cadí Moixeró (GR-107), s’ha ampliat amb l’itinerari que va seguir Guilhem Belibasta, l’últim càtar, per l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà passant pel Parc Natural de l’Alt Pirineu. El camí relliga per tant el vessant nord i sud del Pirineu i travessa la frontera dues vegades. L’itinerari és molt variat, transcorre per valls i muntanyes amb climes i vegetacions molt variades.

Cursa de Muntanya 'La Ribalera'

La Ribalera neix a Tírvia, i transcorre per camins de muntanya, corriols i pistes forestals dels termes municipals de Tírvia, Burg, Farrera i Os de Civís.

La Marató per Alta Muntanya la Ribalera, amb de 42.2km i uns 3090m de desnivell positiu acumulat, ascendeix als cim del Farro (1653m), de Màniga (2515m), del Covil (2588m) i del Salòria (2789m).

La Mitja Marató, de 22,7km i 1533m de desnivell positiu, coincideix 100% en el recorregut de la cursa llarga fins a coll de Màniga, on es desvia cap a la Font Negra i ressegueix altre cop el retorn cap a Tírvia pel mateix traçat que la Marató.

La Popular, de 13,5km i 713m de desnivell positiu, també coincideix amb els itineraris anteriors fins a Bordes de la Coma des de on, per pista, enllaça amb Farrera i retorna a Tírvia pel traçat comú. Part de la cursa transcorre pel Parc Natural de l’Alt Pirineu.

El PNAP desbrossa el camí senyalitzat de Tírvia a la Glorieta de Montesclado
Comentarios