17.05.2022 |
Viure als Pirineus

L'AUGMENT D'USUARIS A LA MUNTANYA HA PORTAT A LA CREACIÓ D'AQUESTS RÈTOLS INFORMATIUS

El Parc Natural de l'Alt Pirineu elabora un cartell per conscienciar del perill d'allaus

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha elaborat un cartell per conscienciar del perill d'allaus. L'objectiu dels nous cartells és fomentar la seguretat a la muntanya en època hivernal.

foto_3186124
Dos persones observen un dels cartells informatius sobre les allaus.
El Parc Natural de l'Alt Pirineu elabora un cartell per conscienciar del perill d'allaus

Per una banda, es vol conscienciar del perill d'allaus i donar unes pautes bàsiques als visitants del Parc Natural de l'Alt Pirineu perquè puguin gestionar aquest risc i, per altra, incentivar que els practicants d'esquí de muntanya i raquetes de neu es formin en neu, allaus i rescat. Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha explicat que s'ha optat per fer els cartells al detectar cada cop més un augment d'usuaris a la muntanya en zones que no són estacions d'esquí.

Aquests cartells es distribuiran per refugis de muntanya, estacions d'esquí i municipis del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

A la Vall de Bonabé, s'ha optat per un cartell metàl·lic que es posa i es treu en funció del nivell d'allaus. Aquesta zona és molt propensa a patir fortes allaus que arriben fins a la pista i per precaució, en dies de perill d'allaus elevat, s'informa del tancament de la pista per aquest motiu. Aquests rètols es troben a la sortida d'Alós d'Isil i al refugi del Fornet.

Sara Orgué ha estat l'encarregada de dissenyar el contingut del cartell. Orgué ha explicat que s'ha intentat que la informació sigui clara i molt bàsica per poder arribar al màxim de gent possible. Entre els continguts del cartell destaca: què són les allaus, com es produeixen, a quins llocs i que fa augmentar-ne el perill. El cartell també inclou els indrets on trobar el butlletí d'allaus actualitzat o els llocs on poder-te formar.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu elabora un cartell per conscienciar del perill d'allaus
Comentarios