06.07.2022 |
Viure als Pirineus

GESTIÓ DE RESIDUS

El Pallars Sobirà premiarà els 100 habitatges de la comarca que millor reciclin

Durant un mes es realitzarà una campanya informativa per millorar la qualitat del servei i augmentar la participació ciutadana en la recollida selectiva. Una de les assignatures pendents són les segones residències i se'ls intentarà conscienciar que portin la brossa a les zones d'emergència.

Educadors ambientals a Sort
Educadors ambientals a Sort/Marta Lluvich
El Pallars Sobirà premiarà els 100 habitatges de la comarca que millor reciclin

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha engegat, aquesta setmana, la campanya 'Fer-ho bé té premi'. Els 100 habitatges que millor utilitzin el servei de recollida selectiva porta a porta obtindran un premi. Es tracta de xecs regal que inclouen un dinar o sopar per a 2 persones en un establiment de l'Associació La Xicoia o un forfet al Parc Lúcid de Port Ainé més un dinar de bufet. L'objectiu d'aquesta campanya és millorar la qualitat del servei, augmentar la participació ciutadana en la recollida selectiva i reduir el mal ús de les bosses i els cubells. Ara fa dos anys que es va implantar la recollida porta a porta de les fraccions de vidre, paper, envasos, orgànica i resta a pràcticament tota la comarca. Amb aquest canvi de model s'ha passat d'un 28% de recollida selectiva, a més del 60% als pobles on es fa el porta a porta.

Un total de 8 educadors ambientals, durant aquest mes, estaran repartits per tota la comarca, i realitzaran qüestionaris sobre el funcionament del servei. Aquests educadors també informaran els usuaris sobre com s'ha de fer el servei. Entre els reptes a millorar hi ha; intentar que la gent no deixi la brossa amb bosses i sí dins dels cubells, fer que la gent reculli els cubells del carrer un cop estiguin buits i no els deixi tot el dia al carrer, vetllar perquè la gent tregui la fracció el dia que toca i incorporar nous usuaris que actualment encara no fan servir el servei porta a porta. Una de les assignatures pendents són les segones residències i se'ls intentarà conscienciar que portin la brossa a les zones d'emergència.

Aquesta campanya vol premiar a la gent que ho fa bé i als que poden millorar se'ls informarà personalment o se'ls deixarà notes als cubells. Arribar al 60% el 2020 a tota la comarca, actualment al 54%, com marquen els objectius europeus és un repte pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

El Pallars Sobirà en els darrers dos anys ha passat del 72% de rebuig al 45%. L'evolució de la matèria orgànica ha estat del 4% al 17% i dels envasos ha estat del 3% al 6%.

El Pallars Sobirà premiarà els 100 habitatges de la comarca que millor reciclin
Comentarios