09.12.2022 |
Viure als Pirineus

DOCTOR MUSIC FESTIVAL

Neo Sala: “Volem un festival coherent, experiencial i on la gent no hagi de córrer”

El director del Doctor Music Festival confirma la presència d’“alguns” dels artistes que van actuar en les edicions dels anys 90

El director del Doctor Music Festival, Neo Sala, entrevistat per l'ACN al seu despatx a Barcelona. Dijous 22 de novembre (HORITZONTAL)
El director del Doctor Music Festival, Neo Sala, entrevistat per l'ACN al seu despatx a Barcelona/Pau Cortina
Neo Sala: “Volem un festival coherent, experiencial i on la gent no hagi de córrer”

El renascut Doctor Music Festival està ultimant el cartell de l’edició que se celebrarà del 12 al 14 de juliol del 2019 a Escalarre. Entre la nòmina d’artistes, majoritàriament internacionals, hi actuaran “alguns” dels grups que ja van passar per les edicions del festival als anys 90, segons ha desvelat el seu director, Neo Sala, en declaracions a l’ACN. El cartell, diu, “s’assemblarà molt” al dels seus predecessors, amb una barreja de noms actuals i d’altres amb “més recorregut”, però tots ells amb un directe “realment bo”. Amb tot, el promotor musical subratlla que estan treballant en un festival que ofereixi una “experiència” al assistents més enllà dels artistes. “No volem fer un àlbum de cromos, busquem un festival coherent, experiencial i on la gent no hagi de córrer” per no perdre’s res, assegura.

El Doctor Music Festival podria anunciar el seu cartell “entre finals d’any i principis de l’any vinent”, calcula el seu director. En una entrevista a l’ACN, Neo Sala ha indicat que no han volgut avançar els noms dels artistes en forma de “degoteig”, com fan altres certàmens, sinó esperar a tenir totes les confirmacions per fer l’anunci. 

No és l’únic aspecte en què el promotor es vol desmarcar d’altres festivals. Sobre la confecció del cartell, Sala opina que molts certàmens competeixen en “una carrera per veure qui té l’àlbum de cromos més complert” i diu que la seva aposta és per la qualitat (sobretot dels directes que ofereixen els grups) i per oferir una experiència complerta més enllà de la música. “El Doctor Music Festival no serà una fira d’artistes: oferim una experiència, que marxis quatre dies, t’oblidis de tot i surtis canviat”, promet. 

Sis escenaris i un cap de cartell diari
El Doctor Music Festival 2019 tindrà sis escenaris i “un cap de cartell” per cada una de les jornades, avança el director, decidit a fer que “la gent no hagi de córrer” i visqui el festival amb tranquil·litat. “A vegades, amb tants artistes, et passes el festival més pendent del que et perds que del que estàs veient, i això no ens agrada”, diu com a declaració d’intencions. 

Una oferta gastronòmica àmplia i de “qualitat” amb productes de proximitat, aigua potable gratuïta dins del recinte, condons sense cost a la zona d’acampada i fins i tot una zona “offline (on no es podrà entrar amb mòbil) per connectar amb un mateix, la gent i l’entorn”, són altres singularitats del festival que ha destacat el seu director. Tot això, a banda de remarcar que el retorn del Doctor Music Festival és puntual i que, més enllà de l’edició del 2019, no està garantida la seva continuïtat. “No sé quan es tornarà a fer, no sé si trigarem 20 anys més, però el que és segur és que el 2020 no hi haurà festival”. 

Escalarre 2

Públic renovat 
“De la gent que va venir als anys 90, molts tornaran”, vaticina el director. De moment el festival ha venut 2.500 abonaments sense haver anunciat el nom de cap artista. “Aquests són clarament gent que va estar al festival o que el va veure créixer”, considera Sala. Però el director confia també a atreure les generacions més joves: “La gràcia és que hi hagi una barreja intergeneracional i de diferents procedències, que ho faria més interessant”, confia. 

En relació a l’impacte del festival a la Vall d’Àneu, des del festival estan convençuts que la seva presència serà positiva pel territori. Positiva i desitjada, segons Sala, que assegura que els “estaven esperant”. “Cada vegada que hi pujàvem ens demanaven quan tornaríem a fer-lo, en tenien moltes ganes i estan molt contents”, explica. 
 Neo Sala sosté que més enllà de la “important quantitat d’ingressos directes” que generarà el festival durant la seva celebració, “l’impacte en positiu” del certamen s’estén més enllà gràcies a la gent que “descobreix” la zona i hi torna en altres ocasions. D’altra banda, el director explica que estan treballant amb el territori perquè la inversió en infraestructures a la zona del recinte del certamen “es puguin aprofitar després”. 

“Volem que alguns estancaments que farem es puguin aprofitar després pels ramats”, cita com a exemple. De fet, Sala afegeix que algunes de les canalitzacions d’aigua i cables elèctrics soterrats dels tres festivals celebrats el 1996, 1997 i 1998 encara estan en bones condicions i es tornaran a fer servir en la cita del 2019.

Neo Sala: “Volem un festival coherent, experiencial i on la gent no hagi de córrer”
Comentarios