DANSÀNEU, FESTIVAL DE CULTURES DEL PIRINEU

Memorable estrena d'Arnau Obiols i Nilak al Dansàneu

L’acordionista Pilar Planavila i el músic folk Ivan Caro presentaran, aquest dissabte, El bagul de la música tradicional.
Arnau Obiols Dansàneu
photo_camera Arnau Obiols va actuar aquest divendres al Dansàneu/Joan Blanco

Nilak i el músic pirinenc Arnau Obiols van protagonitzar, aquest divendres al Dansàneu, una estrena que recordarem per molt temps. NILAK treballa a favor de la creació d’un espai escènic itinerant que doni accés a la cultura a les persones que viuen en aquelles comarques catalanes que no tenen cap teatre o equipament cultural. En aquest sentit, el Dansàneu i Nilak han proposat una col·laboració articulada per a l’ocasió de circ contemporani i música d’arrel en estreta vinculació amb el territori entès com un espai de creació singularitzat per a la dansa i la música. Per a fer-ho, l’acció ha comptat amb el talent del músic pirinenc Arnau Obiols.

Marala Trio

Les Marala Trio van arrodonir aquest divendres plujós del Dansàneu. El trio integrat per la catalana Selma Bruna, la mallorquina Clara Fiol i la valenciana Sandra Monfort van oferir una proposta musical lluminosa basada en composicions pròpies. A través de veus, guitarra i percussions van presentar les cançons del seu disc de debut, A trenc d’alba (2020), de marcat accent d’arrel.

Aquest dissabte, la programació del Dansàneu segueix amb el Duet Daura, al jardí de l'Hostal Vall d'Àneu. L’acordionista i compositora Pilar Planavila i el músic folk Ivan Caro ens presentaran El bagul de la música tradicional. Una ocasió per conèixer els instruments tradicionals de manera propera i recuperar o descobrir tonades occitanes i catalanes. Una proposta perfecta per gaudir en família.

Duet Daura

A la tarda, el concert OVIDI 25, espectacle produït pel festival Barnasants en la seva 25a edició i per recordar els 25 anys de la mort de l’artista. Els músics Borja Penalba i David Fernàndez i el poeta David Caro en són els protagonistes. Escoltarem cançons d’Ovidi, poemes d’Estellés, de Maria Mercè Marçal, de Salvat Papasseit… Ens emocionarem, pensarem i riurem amb les històries que ens contaran entre cançó i poesies i acabarem concloent que l’Ovidi no se n’ha anat, sempre torna.

Per a la seva actuació en el Dansàneu, OVIDI 25 suma la col·laboració de la companyia de dansa tradicional Factoria Mascaró, que ja ha coreografiat al llarg de la seva trajectòria cançons de l’autor d’Alcoi.

Marala Trio bis

(Foto: Marala Trio/Joan Blanco)

comentaris