16.05.2022 |
Viure als Pirineus

TECNOLOGIA

L'Institut Morelló d'Esterri d'Àneu deixa ordinadors a un 9% de l'alumnat

Els alumnes dels pobles de les capçaleres de les valls són els que tenen problemes de connexió a Internet en disposar d'una línia de banda estreta.
Institut Morelló Esterri
Alumnes de l'Institut Morelló d'Esterri d'Àneu/OJPS
L'Institut Morelló d'Esterri d'Àneu deixa ordinadors a un 9% de l'alumnat

La connectivitat i la manca d'ordinadors adequats són les principals problemàtiques que s'han detectat a la majoria de centres educatius del Pirineu. En el cas concret de l'Institut Morelló d'Esterri d'Aneu (Pallars Sobirà), el seu director, Joan Cosme, ha explicat que els alumnes dels pobles de les capçaleres de les valls són els que tenen problemes de connexió a Internet en disposar d'una línia de banda estreta. En casos amb diversos germans que s'han de connectar i pares que han de fer teletreball la connexió s'alenteix molt. El director del centre ha explicat que s'han trobat amb un 9% de l'alumnat que no tenia dispositius correctes. A aquests alumnes ja se'ls ha facilitat ordinadors adequats del centre.

Cosme ha dit que a l'institut disposaven d'ordinadors que feien servir tant els alumnes com els professors i que aquests dies, arran del confinament pel coronavirus, estan parats. Aquests dispositius s'han deixat als alumnes que no tenien a casa material informàtic o que no el tenien preparat per seguir les classes.

L'Institut d'Esterri d'Àneu té 97 alumnes i d'aquests un total de 9 no disposaven dels dispositius adequats. L'objectiu era no normalitzar que hi hagi alumnes digitals i alumnes analògics i per aquest motiu s'han fet arribar dispositius adequats als alumnes que no disposaven d'aparells.

L'Institut Morelló d'Esterri d'Àneu deixa ordinadors a un 9% de l'alumnat
Comentarios