L'estació de Tavascan tanca la temporada d'hivern amb la venda de gairebé 9.400 forfets entre l'àrea alpina i nòrdica

Els responsables del complex, que manté la tònica ascendent dels darrers anys, fan un balanç positiu tot i el retard en l'inici de la temporada per manca de neu.

tavascan 2
photo_camera Telecadira de l'estació de Tavascan.

L'estació d'alta muntanya de Tavascan, al Pallars Sobirà, ha tancat la temporada d'hivern amb una bona afluència de públic que, des de fa unes temporades, manté una tònica ascendent. L'estació ha expedit gairebé 9.400 forfets entre l'àrea alpina (uns 6.900 forfets) i la nòrdica (uns 2.500) i ha rebut uns 17.000 visitants en total. Des de l'estació valoren positivament aquestes xifres i més tenint en compte que la temporada va començar amb molt de retard arran de la manca de nevades que no van arribar fins a mitjan gener. Concretament, l'estació pallaresa no va poder obrir fins el 14 de gener, la qual cosa va provocar la pèrdua dels nombrosos usuaris que se solen acumular pel pont de la Puríssima i per les festes nadalenques. Aquest mal inici, però, es va veure compensat per una destacable major afluència de públic durant els mesos de febrer, març i abril, segons asseguren des de l'estació.

tavascan

Els responsables del complex fan un balanç satisfactori de la temporada ja que amb un mes i mig menys de dies oberts respecte a la temporada anterior, l'expedició de forfets no queda gens lluny dels 10.000 de l'any passat, una temporada que cal recordar que va ser de rècord històric. 

Tavascan treballa des de les darreres temporades per diversificar els atractius i la polivalència de l'estació per tal de convertir-la en un centre integral de neu. D'aquesta manera, Tavascan combina diferents tipus de públic interessat en l'esquí alpí, el nòrdic, les raquetes, el de muntanya o en els circuits inclusius, entre altres. A més, un altre factor clau, segons els responsables de l'estació, ha estat l'augment significatiu de l'esquí escolar que també ha afavorit aquestes balanç positiu de la temporada. Cal recordar, que les xifres que assoleix Tavascan any rere any són rellevants tenint en compte que l'estació pallaresa només disposa d'un telecadira biplaça.

L'estació de Tavascan està situada a l'extrem nord occidental dels Pirineus, just a l'epicentre del Parc Natural de l'Alt Pirineu. La vall de Tavascan és un indret d'alta muntanya de gran interès paisatgístic i cultural. Ofereix una inigualable oferta turística, així com tota mena de serveis adreçats a donar a conèixer els atractius d'aquesta extensa àrea natural. Les seves pistes d'esquí, tot i ser de petites dimensions, ofereixen un ampli ventall de possibilitats lúdiques i esportives com són l'esquí nòrdic, alpí, raquetes, l'escola d'esquí, el refugi, o el camp d'arves.