JOERNADES PER A L'EXCEL·LÈNCIA D'ESTERRI D'ÀNEU

Jordi Puigneró: “L’objectiu és que el 2020 hi hagi fibra òptica a totes les capitals de comarca”

Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, ha inaugurat la cinquena edició de les Jornades per a l’excel·lència, dedicada al comerç electrònic com a oportunitat de negoci global. Professionals i representants institucionals de primer nivell oferiran les seves experiències i perspectives al voltant del comerç electrònic al llarg de tot el dia

Jordi Puigneró
photo_camera El conseller Jordi Puigneró en l'acte d'inauguració

La cinquena edició de les Jornades per a l’excel·lència ha arrancat aquest matí a Esterri d’Àneu per posar a debat el comerç electrònic com a oportunitat de negoci global. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Publica, Jordi Puigneró, ha estat l’encarregat d’oferir la conferència inaugural als prop de 150 assistents a l’acte. Puigneró ha posat el focus en la importància de cooperar amb les administracions locals i les empreses per abordar un tema essencial com són les infraestructures i ha assegurat que “el nostre compromís és que el 2020 puguem desplegar la fibra òptica a totes les capitals de comarca i, en els anys posteriors, a la resta del territori”.

El conseller Puigneró ha afegit que, més enllà de la connectivitat “l’única manera de no perdre oportunitats és que hi hagi implicació per part de les persones amb projectes innovadors i desenvolupament de noves activitats. En aquest sentit ha senyalat que “no hem de ser només bons usuaris de les tecnologies sinó que ens hem de posar el repte de ser productors de tecnologia”.

Pel que fa al comerç electrònic, tema central d’aquesta edició de les Jornades, el conseller ha recordat que només un 23% de les empreses catalanes venen per internet mentre que la demanda de compra és molt superior i, per això, ha instat a treballar en el sentit de la cultura emprenedora de les empreses. Puigneró ha conclòs el seu parlament inaugural recordant que “el Pirineu serà digital o no serà”.

Durant les benvingudes institucionals el president de l’associació que organitza les Jornades des del 2013, Jesús Montoliu, s’ha dirigit també als assistents destacant “la consolidació de les Jornades com un espai que aporta eines de creixement i reflexió per als professionals amb l’objectiu de poder ser més competitius en el futur; sempre en la recerca de l’excel·lència”.

Per la seva banda Carlos Isus, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha volgut recordar que el valor de les Jornades rau en el fet que és “un projecte fet a casa nostra per gent de casa nostra”. En aquest sentit, ha afirmat que des del Consell Comarcal s’està engegant un pla estratègic comarcal “per dissenyar el nostre futur des del territori”.

A la benvinguda institucional també hi ha participat Adriana Vidal, tinent d’alcalde d’Esterri d’Àneu, qui ha remarcat el fet de tenir en el municipi una iniciativa com aquesta i ha recordat tant a les empreses com a les administracions que “a les nostres comarques hi ha un gran potencial per explorar”.

Jornades excel·lència esterri

Un espai de reflexió amb professionals de primer nivell

Les Jornades comptaran amb una vintena de professionals de primer nivell com Dídac Lee, empresari i directiu del Futbol Club Barcelona; Lluís Rabaneda, fundador de RocRoi i, Nico Bour, CEO d’Uvinum.es. La trobada també comptarà amb la presència de representants institucionals com Muntsa Vilalta, directora General de Comerç i directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat i, David Ferrer i Canosa, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat.

Sobre les Jornades per a l’excel·lència

Les Jornades per a l’excel·lència neixen com a iniciativa d’una associació d’empresaris i professionals de les comarques de muntanya que treballen per assolir l’excel·lència en els seus camps professionals. El desembre de 2013 van celebrar la primera conferència Present i futur de l’empresa catalana, una cita que s’ha anat consolidant des de llavors com a espai de trobada i debat pels petits empresaris i professionals de l'Alt Pirineu.

comentaris