Finalitzen les obres del nou tram a la carretera municipal d'accés a Baiasca

Aquesta setmana han finalitzat els treballs de pavimentació asfàltica iniciats el mes de juny i que completen l'actuació que s'ha dut a terme al tram comprès entre el punt quilomètric 6,520 i el 7,150 de la carretera municipal que enllaça la C-13 amb els nuclis d'Arestui i Baiasca, a la comarca del Pallars Sobirà.

foto_3226092
photo_camera Una imatge de les obres. Foto: Marta Lluvich

Les obres executades, que s'han dut a terme com a conseqüència de la important esllavissada de terreny que es va produir durant l'any 2015 en aquell tram de la via, han suposat la construcció d'un tram en variant d'uns 700 metres que, recolzant sobre una pista forestal preexistent, encreua a una cota superior la vessant inestable, i enllaça amb la carretera actual a les proximitats del nucli de Baiasca. El pressupost dels treballs, agrupant totes les actuacions coordinades tant dels departaments de la Generalitat com del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i la Diputació de Lleida, ha estat de prop de 200.000 euros. Els propers dies es procedirà a muntar la barrera de seguretat, donant-se per finalitzada l'obra, tal com estava previst, abans de l'hivern, segons informa la diputació lleidatana.

La Diputació de Lleida ha prestat serveis d'assessorament tècnic –redacció de projectes i direcció facultativa de les obres– a petició de l'Ajuntament de Llavorsí, com a conseqüència de la important esllavissada de terreny que es va produir durant l'any 2015 en aquell tram de la via. Els treballs d'assessorament han consistit en la redacció dels diferents documents tècnics que han servit per canalitzar les ajudes de diverses administracions, com ara el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i de la mateixa Diputació de Lleida.

Més a Pallars Sobirà