29.11.2021 |
Viure als Pirineus

BIBLIOTEQUES

Finalitza la primera fase de les obres de construcció de la biblioteca central comarcal del Pallars Sobirà

La intervenció suposa una despesa de més de 280.000 euros i forma part del programa de l'1% cultural
Pla obert de l'exterior de l'edifici de la Biblioteca central comarcal del Pallars Sobirà, a Sort. Imatge facilitada el 16 de desembre de 2020 (Horitzontal).
Exterior de l'edifici de la Biblioteca central comarcal del Pallars Sobirà, a Sort./INCASÒL
Finalitza la primera fase de les obres de construcció de la biblioteca central comarcal del Pallars Sobirà

La Generalitat de Catalunya ha finalitzat la primera fase de les obres de construcció de la biblioteca central comarcal del Pallars Sobirà. Aquesta obra ha estat promoguda per l'Ajuntament de Sort, el Departament de Cultura i l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) en el marc de l’1% cultural. L'actuació ha tingut una despesa de 282.494,68 euros, finançada pel Cultura amb les aportacions establertes en el conveni signat per aquest Departament, el de Territori i Sostenibilitat i l'INCASÒL per a la programació d'actuacions de restauració i rehabilitació del patrimoni històric convingudes amb ajuntaments per a l'any 2018. La biblioteca s'ha construït sobre una estructura situada als peus del castell de Sort, construïda fa dotze anys.

L'edifici s'ha adaptat de manera racional a l'obra ja construïda, tot potenciant visualment el castell, que és una icona de Sort. Amb aquesta idea, la planta primera s'ha reculat respecte el pla de façana del carrer, permetent obrir les visuals des del carrer de Sant Ot cap al castell. Així mateix, s'ha procurat minimitzar, en la mesura del possible, la presència que el nou edifici pugui originar en l'entorn. També s'ha aprofitat al màxim l'única façana que té l'edifici per il·luminar de manera natural els interiors i per captar la radiació solar a l'hivern.

Les zones de serveis es situen sota la primera rampa i al costat del mur de contenció del nivell del castell. El volum inferior s'ha definit en funció de la volumetria de l'estructura existent, mentre que el superior s'ha aconseguit unint el pla de façana de la planta primera, amb el pla de la barana de la rampa que arrenca d'aquesta planta. En un futur, la coberta servirà com a punt d'accés al castell.

El projecte va ser redactat pel despatx de Feu-Godoy Arquitectes, amb l'assessorament tècnic del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, i les obres han estat executades per la empresa pallaresa Cervos SA.

Finalitza la primera fase de les obres de construcció de la biblioteca central comarcal del Pallars Sobirà
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad