27.09.2022 |
Viure als Pirineus

ECONOMIA

Un estudi de la UPF conclou que Espot i Port Ainé generen uns impactes de 64,45 milions d'euros sobre el territori

Aquestes dues estacions pallareses creen 586 llocs de treball directes i indirectes i 9,14 milions d'euros d'impacte fiscal

Port-Ainé
Canalla esquiant a Port Ainé/Marta Lluvich
Un estudi de la UPF conclou que Espot i Port Ainé generen uns impactes de 64,45 milions d'euros sobre el territori

La Universitat Pompeu Fabra, per encàrrec de Ferrocarrils de la FGC, ha realitzat un estudi que permet quantificar els efectes en l'economia local i regional de les activitats de les estacions de muntanya del Grup FGC en el territori. Pel que fa a les estacions d'Espot i Port Ainé ha conclòs que generen uns impactes totals (directes, indirectes i induïts) de 64,45 milions d'euros sobre el territori, 586 llocs de treball directes i indirectes i 9,14 milions d'euros d'impacte fiscal. Ambdues estacions, per cada euro addicional de despesa es genera una producció de 2,04 euros. A més, per cada milió d'euros addicional que Espot i Port Ainé inverteixen en qualsevol tipus de despesa, es genera al voltant de 20 llocs de treball. FGC té previst invertir 2,5MEUR l'any vinent a les estacions d'FGC del Pallars.

Aquestes noves inversions es destinaran a fer un nou mirador al sud del Pic de l'Orri, l'ampliació del pàrquing de la cota 2000 a Port Ainé, i l'adquisició d'una nova màquina trepitja neu a Espot, entre altres accions.

La Comissió Assessora del Pallars Sobirà es va reunir ahir dijous per analitzar els resultats de la temporada d'hivern 2017-2018, marcada per l'augment de visitants gràcies a una política de preus adequada i a les fortes nevades que han permès obrir el 100% dels dominis esquiables d'ambdues estacions fins a finals de temporada.

Durant la reunió s'ha informat que els productes amb millor acceptació han estat el forfet familiar (10.270 unitats venudes) i el forfet per a debutants (4.057 unitats adquirides), que ha registrat un augment del 38% respecte a la temporada anterior. Quant als forfets de temporada, han tingut un increment del 5%. Durant aquesta temporada, Espot i Port Ainé, conjuntament, han assolit un total de 181.597 visitants, un 1% més que l'exercici 2016 que van ser de 179.985 visitants.

Respecte als visitants, la gran majoria repeteix experiència: el 87% dels usuaris realitzen més d'una visita. La majoria viatgen a Espot o Port Ainé en família (68%) i el 27% ho fa amb parella.

Port Ainé començarà la temporada d'estiu els caps de setmana de juliol i a partir del dia 16 d'aquest mes obrirà tots els dies ininterrompudament fins al 2 de setembre. Els usuaris que visitin Espot podran gaudir del Centre Trail Running dels Pirineus i els que es desplacin fins a Port Ainé podran accedir al Parc Lúdic i d'Aventura, així com recórrer itineraris en BTT o fer ciclisme de carretera. Totes les activitats previstes per a la temporada d'estiu es presentaran el proper dia 19 de juny. 

Un estudi de la UPF conclou que Espot i Port Ainé generen uns impactes de 64,45 milions d'euros sobre el territori
Comentarios