FIRES I MERCATS

Esterri d'Àneu reprèn aquest cap de setmana la fira ramadera de Santa Teresa amb èxit de participació

Aquest diumenge té lloc el 26è concurs de raça Cavall Pirinenc Català 
Fira Santa Teresa Esterri d'Àneu 3
photo_camera Fira de Santa Teresa Esterri d'Àneu / PNAP

Després de 2 anys de parada per la pandèmia, aquest cap de setmana ha retornat l'esperada Fira ramadera de Sta Teresa a Esterri d'Àneu. Després de la vaca bruna de dissabte, aquest diumenge és el torn del cavall pirinenc català a la Fira ramadera de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu.

El certamen també ha acollit la 18ª Subhasta Autonòmica de vedells i vedelles i el 40è Concurs Comarcal de Raça Bruna dels Pirineus. Durant tot el dia hi hagut una exposició de la raça i a les 11 h ha començat el 26è concurs de raça Cavall Pirinenc Català.

Subhasta vedells fira d'Esterri d'Àneu(Foto: Subhasta de vedells a la Fira ramadera de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu / PNAP)

Durant els dos dies de Fira, també s'organitzen un mercat de productes artesans i activitats infantils i festives.

Fira-de-Santa-Teresa_2021-637x901

Aquesta festa tradicional d'Esterri d'Àneuté origen en l'antiga fira que servia als ramaders per vendre els animals. Actualment, la de santa Teresa manté aquesta funció, però també ha expandit les seves propostes.

Fira Santa Teresa Esterri d'Àneu 2

Així, dissabte, l'esdeveniment es dedica a les vaques de raça bruna dels Pirineus, que compta amb una Indicació Geogràfica Protegida. Diumenge es destina la jornada als cavalls de classe cerdana bretona. Durant aquests dos dies s'organitzen tasts de carn d'aquestes dues espècies.

Al voltant, s'hi organitzen activitats complementàries com ara passeigs en poni per als més petits i cercaviles per animar el festeig. Al llarg de la celebració, també s'instal·la un mercat de productes artesans.