16.08.2022 |
Viure als Pirineus

PALLARS SOBIRÀ

Esports d'aventura terapèutics per a persones amb discapacitat física

L’Associació de paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) ha posat en marxa aquesta setmana al Pirineu el primer programa multiesportiu d’aventura adaptat a Catalunya, una innovadora proposta d’oci i lleure destinada a persones amb discapacitat física amb els esports d’aventura com a eix vertebrador.

Vacances terapèutiques ASPID 2016 (2)
Una imatge de les vacances terapèutiques.
Esports d'aventura terapèutics per a persones amb discapacitat física

L’objectiu del progarma és que els usuaris tinguin l’oportunitat de fer un ampli ventall d’activitats de lleure, adquirir coneixements i habilitats noves i alhora gaudir de la companyia mútua en un ambient relaxat i lúdic, com ho faria qualsevol persona sense discapacitat. L’experiència ha estat possible gràcies a la donació econòmica dels Castellers de Lleida a través del projecte “Castellers Solidaris”.

Un total de 9 usuaris amb gran discapacitat física del Centre Candi Villafañe d’ASPID, persones d’ambdós sexes d’entre 16 i 65 anys, participen entre el 7 i 10 de juny en aquest programa d’esports d’aventura, que té com a marc incomparable el Pallars Sobirà (amb algun desplaçament a la Noguera). Els participants porten a terme activitats de tot tipus (d’aigua, aire i terra), com ara parapent a Àger, caiac a la Guingueta, rafting a Sort, senderisme guiat a l’Estany de Sant Maurici i observació de la natura a les Planes de Son.

L’experiència compta amb l’estreta col·laboració i el suport de les empreses d’aventura que organitzen les activitats com Parapent Entrenúvols, MónNatura Pirineus (Centre de Natura de les Planes de Son), el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, La Rafting Company i RocRoi.

A banda, cal remarcar la tasca dels alumnes de l’Institut IES Hug Roger III de Sort que fan el cicle d’esports de muntanyes, els quals donen assistència als usuaris d’ASPID en tot el desenvolupament de les activitats esportives de muntanya adaptades.

Esports d'aventura terapèutics per a persones amb discapacitat física
Comentarios