03.10.2022 |
Viure als Pirineus

Els veïns de Baiasca no poden més

Una de les preguntes que cada dia es fan des d'aquest poble del Pallars Sobirà és com està el Pla de Xoc Social per al Pirineu? Els veïns d'aquest petit poble del municipi de Llavorsí no poden més. La carretera que tenen està en un estat deplorable, inacceptable. I com ja comença a ser habitual, les pluges d'aquests dies han provocat esllavissades i circular per aquest vial s'ha convertit en un perill. Així, la gent del Pirineu no té futur.

carretera Baiasca- esllavissada  (2)
Esllavissada, avui, a la carretera de Baiasca.
Els veïns de Baiasca no poden més

"Avui el President de l’EMD de Baiasca i tinent d’alcalde del municipi de Llavorsí, Jordi Fillet, s'havia de reunir amb la Diputació de Lleida per tractar el tema dels camins del municipi de Llavorsí, en especial el de la carretera de Baiasca ja que es trobava en un estat deplorable, però el tema a tractar ha estat el que no l’ha deixat assistir ja que aquest matí s’ha trobat incomunicat arran d’una esllavissada a la carretera que no deixa sortir la gent del poble", tal i com han explicat des de la federació d'ERC a l'Alt Pirineu.

"Aquesta esllavissada porta més d’un any que hi és, i els únics que li donen la importància i la urgència necessària són el President de l’EMD de Baiasca i l’actual ajuntament de Llavorsí. Aquests des de l’inici del seu mandat, juny de 2015, estan buscant finançament a diferents administracions, departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i a la Diputació de Lleida, però aquestes no hi posen la urgència que hi hauria d’haver en veure el mal estat de la carretera de Baiasca", asseguren els republicans.

La gent del Pirineu no pot crear un futur sense unes condicions bàsiques per viure-hi, i una d’important i bàsica es tenir unes carreteres en bon estat que portin als nuclis habitats sinó el despoblament del Pirineu serà inevitable.

Per tant, "denunciem l’abandó de les administracions públiques en aquest tema, perquè des de fa molts anys no hi ha línies d’ajut per fer el manteniment adequat als camins i carreteres que porten a nuclis habitats del territori pirinenc, i demanem i/o exigim que s’hi posi solució immediatament, si hi ha un pla de xoc social que també arribi al Pirineu i serveixi perquè la seva població s’hi senti segura i amb futur", asseguren des de Baiasca, amb tota la raó del món.

Els veïns de Baiasca no poden més
Comentarios