25.05.2022 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

Els PSC reclama al Govern que inclogui Espot en el desplegament de fibra òptica

Remarquen que hi ha sis hotels, un alberg, allotjaments rurals, cinc càmpings, l'estació d'esquí i el Parc Nacional
Pla obert on es poden veure visitants al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l'estiu de 2019. (Horitzontal)
Visitants al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estanys de Sant Maurici, aquest estiu passat/TES
Els PSC reclama al Govern que inclogui Espot en el desplegament de fibra òptica

La regidora de Compromís per Espot (PSC), Maribel Sebastià, ha criticat que el Govern deixi el municipi d'Espot, al Pallars Sobirà, al marge del desplegament de fibra òptica previst per aquest any entre Sort i Vielha. Sebastià ha apuntat que "la línia passarà només a 7 quilòmetres d'Espot, pel que no té cap sentit deixar el poble al marge d'aquest desplegament" i ha recordat les potencialitats econòmiques del municipi, amb l'entrada del Parc Nacional d'Aigüestortes i l'estació d'esquí d'Espot. La regidora de Compromís ha especificat que el poble compta amb 6 hotels, un alberg, cases d'allotjament rural i 5 càmpings, a més de l'estació d'esquí i de ser una de les portes d'entrada al Parc Nacional d'Aigüestortes.

Per tot plegat ha dit que es "fa encara menys comprensible que no es tingui en compte, donat que tant l'estació com el Parc depenen de Generalitat".

Maribel Sebastià ha explicat que en època de màxima afluència arriben diàriament a Espot unes 2.000 persones per accedir al Parc Nacional. Les darreres dades de 2018 registraven fins a 212.174 persones que van accedir al Parc per Espot, mentre per Boí ho van fer 172.763, ha argumentat Sebastià. A més, ha dit, "un cap de setmana de temporada de neu, l'estació d'esquí rep unes 1.200 persones; per tant, tenim garantit entre 9 i 10 mesos de feina i activitat econòmica essencial pel municipi i la comarca del Pallars Sobirà".

Sebastià ha lamentat que "el Govern no contempli la possibilitat de fer arribar un servei tan necessari avui en dia com és la fibra òptica a municipis que requereixen eines com aquesta per seguir endavant a nivell socioeconòmic".

Per això, el Grup Parlamentari del PSC ha registrat una bateria de preguntes. El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha explicat que "no entenem que no s'inclogui la fibra òptica a municipis com Espot, que quedaria a pocs quilòmetres del que està previst i ho posposin per d'aquí a 3 anys, el que suposaria una despesa extra o que s'acabi abandonant, com ha passat amb altres projectes". Ordeig ha lamentat que "de nou aquest Govern demostra la manca de projecte de país i una absoluta desídia per un territori i comarques, com el Pallars, que han condemnat a l'empobriment progressiu".

Els PSC reclama al Govern que inclogui Espot en el desplegament de fibra òptica
Comentarios