Els Mossos d'Esquadra denuncien quatre caçadors furtius al Pallars Sobirà

Caçaven amb un rifle amb silenciador i disposaven d’un carregador de cartutxos modificat.

CA05
photo_camera El material requisat.

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sort van denunciar administrativament quatre homes, d'edats compreses entre els 23 i els 62 anys, veïns de Sort, Tírvia, Alcorcón i Madrid, per vàries infraccions de la Llei de Caça. A més, al veí de Sort se li imputa una falta de desobediència als agents de l'autoritat i impedir la funció inspectora.

El passat 1 de maig els mossos van tenir coneixement de la presència d'un grup de caçadors prop del vedat de caça de Tírvia-Farrera, al terme municipal de Farrera. Tot apuntava que es tractaria d’un grup de furtius sense permís del vedat. Una patrulla es va adreçar a la zona i va pujar per la muntanya fins que van arribar a una cinglera des d'on van poder observar els caçadors disparant amb rifle.

Com no hi havia accés possible fins on es trobava el grup, els agents van continuar observant i fotografiant els moviments dels caçadors. Van veure com compartien i disparaven un rifle amb silenciador i com, en dues ocasions, un d'ells marxava del lloc i tornava poc després amb el cap d'un isard que guardaven en una motxilla. Pels volts de les 17 hores els caçadors van marxar del lloc i els mossos van establir un dispositiu per les pistes properes per tal d'interceptar-los.

A primera hora de la nit una patrulla aturava un tot terreny ocupat per 4 persones a la població de Roní. Al veure els mossos, un d'ells va fugir corrent cap al bosc carregat amb una motxilla. Tot apunta que ho va fer per amagar els caps d’isards que havien caçat, el silenciador il·legal que havien utilitzat i altres estris incriminatoris.

Els tres ocupants van ser identificar pels agents. Un era veí de la zona i tot apunta que, juntament amb el que havia fugit, feien de guies dels dos caçadors furtius. Durant l’escorcoll del vehicle van comissar dos rifles, dues caixes de munició, quatre prismàtics, un monocle, un focus de llum i cinc precintes cinegètics de caça major. Un cop comprovada tota la documentació aportada va resultar que incomplien diferents articles de la normativa de caça: manca de llicència de caça, caçar en època de veda o fer-ho en dia no hàbil, no presentar permís d'armes i manca d'assegurança.

Un cop ja en seu policial els rifles van ser derivats a la Unitat de Balística dels Mossos per valorar les modificacions que presentaven i que suposarien l'obertura de noves diligències penals per tinença d'armes prohibides o la modificació substancial d'armes reglamentàries. Un d'ells duia un carregador modificat per 4 cartutxos, quan el màxim legal és de 2, i l'altre presentava el canó modificat per acoblar el silenciador. Pel que fa a l'home que va fugir del lloc, conegut pel agents, es va presentar a la comissaria i va quedar imputat per una falta de desobediència als agents de l'autoritat.