INSTITUCIONS

Els alcaldes del Pallars Sobirà aconsegueixen el compromís del Govern que l'heliport de Tírvia continuï obert

Els quinze alcaldes s'han desplaçat a Barcelona per denunciar el "menysteniment" que rep la comarca
Alcaldes pallars sobirà
photo_camera Els quinze alcaldes del Pallars Sobirà a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona/CCPS

El president del consell del Pallars Sobirà, Carles Isus, i els quinze alcaldes de la comarca han aconseguit el compromís del Govern de mantenir obert l'heliport de Tírvia i convertir-lo en base del SEM així com que pugui operar les 24 hores del dia. L'anunci del trasllat de la base permanent del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) de l'heliport de Tírvia a l'aeroport d'Andorra – La Seu va ser la gota que va fer vessar el got i els alcaldes van decidir plantar-se aquest dimarts al Palau de la Generalitat per mostrar el "menysteniment" del Govern amb la comarca. Els alcaldes, tot i no tenir hora, han estat rebuts pel vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, i el conseller de Territori, Damià Calvet.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, ha dit que l'agenda electoral marcarà el ritme dels acords presos, però ha explicat que Aragonès i Calvet s'han compromès a fer més inversions a l'heliport de Tírvia i comprar els aparells necessaris per convertir-lo en una base del SEM. Segons Isús, l'important de la reunió amb el Govern ha estat el compromís de no tancar l'heliport de Tírvia.

Una segona reivindicació que han portat els alcaldes al Palau de la Generalitat era la de que les comarques amb poca població com el Pallars Sobirà, amb uns 7.000 habitants, puguin gaudir d'un confinament comarcal. Isus ha reconegut que aquesta reclamació serà més difícil d'aconseguir i confia en modificacions puntuals que afavoreixin la mobilitat comarcal.

Amb el confinament municipal però també amb molts altres aspectes el Pallars Sobirà vol tenir "una consideració diferent" dels nuclis urbans, ha remarcat Isus. Per aconseguir-ho han plantejat al Govern una nova Llei de Muntanya o les modificacions necessàries perquè les comarques del Pirineu tinguin un tracte diferent.

A la llista de reclamacions, els alcaldes, també hi portaven més inversió per carreteres. El temporal Filomena va deixar el nucli de Mencui incomunicat més de dos dies. Aquesta població encara té la carretera sense asfaltar. És per qüestions com aquesta que demanen més inversions, ha recordat Isus a la sortida de la reunió.

Abans de la reunió al Palau de la Generalitat, tots els alcaldes, s'han entrevistat amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Aquesta no és la primera vegada que els alcaldes del Pallars Sobirà es planten al Palau de la Generalitat per fer-se valdre. La primera vegada va ser arran de la suspensió del Doctor Músic Festival.

comentaris