El valor de la cuina de caça

La Festa Gastronòmica dels Banuts que s'ha dut a terme a Sort ha volgut popularitzar el consum de la carn de cérvol, daina o cabirol. Una de les activitats d'aquesta festa ha estat l'elaboració d'un taller de cuina reivindica la carn de caça com a producte de qualitat i Km0 al Pallars Sobirà

foto_3302631
photo_camera Una de les demostracions del taller de cuina de caça

La Festa Gastronòmica dels Banuts, que se celebra a Sort, va finalitzar aquest dilluns, amb la demostració de les possibilitats culinàries de la carn de caça per part de tres cuiners de renom com són; Sergi de Meia, propietari del Restaurant Sergi de Meia de Barcelona, Xavier Sagristà, cuiner del restaurant Castell de Peralada i Mariano Gonzalvo, propietari del Paller de Coc de Surp.

L'objectiu d'aquesta festa és que esdevingui una trobada anual dels amants de la cuina de caça i intentar popularitzar el consum de la carn de cérvol, daina o cabirol. El principal problema amb el qual es troben els cuiners és amb la dificultat de poder disposar de carn de caça del mateix territori i no haver-la d'anar a buscar a fora per qüestions de permisos. Jaume Mora, de l'Associació Gastronòmica La Xicoia, ha explicat que als cuiners del Pallars Sobirà, els agradaria tancar tot el cercle i poder servir als seus restaurants plants elaborats amb carn de caça provinent de la mateixa comarca.

El Consorci Leader Pirineus, l'Associació Gastronòmica La Xicoia i l'Ajuntament de Sort, són els promotors de la Festa Gastronòmica dels Banuts. Aquesta ha estat la primera edició però la voluntat dels organitzadors és que tingui continuïtat i sigui una trobada anual amb els cérvols, les daines i els cabirols com a protagonistes.

La part lúdica i festiva de la festa va tenir lloc el diumenge i va reunir unes 200 persones amb un dinar popular a base de carn de caça organitzat per l'Associació Gastronòmica La Xicoia. Aquest dilluns es van celebrar les jornades tècniques al voltant de la cuina. Alguns dels plats que es van elaborar són: mitjana de cérvol amb remolatxa, nap negre i carxofa amanida; llom de cérvol amb magrana i fruits vermells; canelons amb pasta de foie amb cabirol; consomé de cacera; caputxino de cacera amb castanyes.