17.05.2022 |
Viure als Pirineus

El Consell del Sobirà millora l'accés al nucli de Montenartó

Els treballs han suposat una inversió d'uns 135.000 euros

carretera
Imatge del rètol de Montenartró, al Pallars Sobirà, i la carretera al costat.
El Consell del Sobirà millora l'accés al nucli de Montenartó

La desena d'habitants de Montenatró, al Pallars Sobirà, fa anys que porten reclamant una millora per la carretera. Es tracta de 6 quilòmetres, sense mesures de seguretat, ni cunetes, pràcticament sense paviment i plena de sots. Josep Ramon Ubach, president de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Montenartró, ha dit que de tenir bones carreteres en depèn la supervivència del poble. Ara, el Consell Comarcal està finalitzat una primera fase d'obres que condicionarà els darrers 1.500 metres d'accés al poble. Carles Isús, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha explicat que aquesta obra ha suposat una inversió de 135.000 euros. Isús ha remarcat que es tracta d'una actuació per poder garantir l'accés a pobles i ha dit que confia en els pròxims anys poder finalitzar els 6 quilòmetres en mal estat.

carretera 2

Les obres quedaran acabades aquesta setmana amb l'asfaltat d'aquest tram de carretera i la construcció de les cunetes. 

Ubach ha catalogat l'estat de la carretera de ''deplorable'' i ha narrat que la gent que ha vist el poble en fotografies i han intentat arribar-hi, han comentat que el ''poble és molt bonic'' però que no hi tornaran mentre ''tinguin aquesta carretera''. Per Ubach la millora d'aquesta carretera és ''bàsica i necessària'' per la ''supervivència'' del poble.

Isús ha explicat que aquest any també s'ha actuat a altres trams de vies i ha enumerat les obres a la carretera de Malmercat, Baiasca, Montesclado, Burg i Farrera, Puigforniu i Estaron. En el global d'aquestes vies, que en algun cas eren obres d'emergència per esllavissades, s'han invertit des del Consell Comarcal uns 205.000 euros.

Isús ha explicat que encara queden per fer moltes actuacions arreu de la comarca. El president del Sobirà ha destacat que no deixaran de fer obres a pobles amb l'argument que hi viu poca gent i ha dit ''si viu poca gent a un poble i no els arreglem les carreteres, els estem convidant a marxar'' i ha afegit que ''les administracions hem de donar els possibilitats de viure a casa seva i arribar-hi ells i serveis sanitaris o d'emergències amb garanties''. Per Isús és un dret mínim que s'ha de garantir a tots els habitants del Pallars.

El Consell del Sobirà millora l'accés al nucli de Montenartó
Comentarios