23.01.2022 |
Viure als Pirineus

JA HA FINALITZAT LA IX FIRA DEL FERRO PIRINENC A ALINS VALL FERRERA

Clausura de la IX Fira del Ferro Pirinenc

Els 85 forjadors participants ha realitzat 6 magnífics bancs de forja, cada un fet per un grup de forjadors sota la direcció d'un mestre forjador.

Dhl1alWX0AAerjC
Forjadors participants a la Fira del Ferro Pirinenc
Clausura de la IX Fira del Ferro Pirinenc

Cada banc anirà a un poble dels 6 pobles habitats de la Vall Ferrera, en un lloc digne per poder ser contemplat. D'aquesta forma la fira no acaba, si no que cada edició deixa un llegat artístic permanent a la Vall, enriquint-la any a any a nivell patrimonial. Els treballs previs en taller i el ferro necessari per fer els bancs ha estat finançat pel Parc Natural de l'Alt Pirineu com a coorganitzador de la Fira, juntament amb l'Ajuntament d'Alins i l'Associacio Boscos de Ferro. L'associació ha contribuit sobretot en l'aportació de 70 voluntaris, imprescindibles per la realització de les diferents activitats de la Fira i sobretot els menjars pels forjadors, que assisteixen gratuitament a la Fira, tenint els àpats i allotjament gratuits, a canvi dels seus treballs de forja durant la fira.

La fira ha anat acompanyada d'un mercat artesà de 30 productors locals diferents de l'Alt Pirineu i activitats per la canalla de llana amb obrador xisqueta generant un moviment econòmic d'uns 100.000 € a la Vall Ferrera durant el cap de setmana que dura la Fira, entre productors i restauradors i hotelers. Han vingut aproximadament unes 3.500 persones durant tot el cap de setmana a visitar-la. 

La fira va finalitzar amb el concurs de llançament de martell de forjador ahir a la tarda. Els guanyadors van ser Ramon Vilanova i Marina Clavera, amb una distància de 21,3 m i 14m respectivament. Marina repeteix de guanyadora per 4ta vegada.

A continuació, unes quantes fotos de la Fira del Ferro Pirinenc, d'aquest cap de setmana.

1Dhl1cCbW0AA4KfbDhl1dYIXUAAGIABDhlHTH_XUAIcDHTDhlHRWTX0AEJAmh268

Clausura de la IX Fira del Ferro Pirinenc
Comentarios