El dia 4 d’abril a les 20:00h al Teatre Municipal es portarà a terme la conferència que porta per títol “El Formatge català i la seva cuina”. El conferenciant encarregat és el Sr. Pep Nogué, actualment cuiner del programa Divendres de TV3 i del suplement de Catalunya Radio, Tàpies Variades.
El dia 5 d’abril tindrà lloc a Alp, la IV Mostra de formatges productes làctics de la Cerdanya i l’Alt Urgell, que concentrarà a tots els artesans que es dediquen al sector làctic en aquestes comarques pirinenques.
El mercat artesà s’ubicarà al voltant de la Pl. Major, espai habitual del mercat setmanal i l’horari establert serà de 9h a 20h. Durant la jornada i paral·lelament al mercat, es faran activitats diverses relacionades amb el món dels formatges com ara actuacions musicals, visites al “corral de xais i cabrits” per a la mainada i altres. Les activitats més destacades de la Mostra seran però, el Concurs de formatges que es realitzarà a la carpa muntada al voltant del Mercat i a la tarda el Maridatge amb cerveses.
Durant els dies 2,3,4,5 i 6 d’abril els restaurants del municipi que ho desitgin oferiran als seus clients plats cuinats amb els formatges presents a la Mostra.