Cap de setmana de formatges al Pirineu

Aquest cap de setmana, dies 4 i 5 d’abril, se celebra la quarta edició de la Mostra de Formatges i Productes Làctics de la Cerdanya i l’Alt Urgell. Amb aquesta mostra l’Ajuntament d’Alp vol contribuir a la promoció dels productes derivats de la llet, no tan sols els formatges fets amb llet de cabra, ovella o vaca sinó també matons, qualles, iogurts; dinamitzant la indústria local i el turisme. D'altra banda, a Sort els dies 3 i 4 se celebra la 11a Mostra de Formatges Artesans de Catalunya.

El Pere Pujol, tallant un dels seus formatges.
photo_camera El Pere Pujol, tallant un dels seus formatges.

El dia 4 d’abril a les 20:00h al Teatre Municipal es portarà a terme la conferència que porta per títol El Formatge català i la seva cuina. El conferenciant encarregat és el Sr. Pep Nogué, actualment cuiner del programa Divendres de TV3 i del suplement de Catalunya Radio, Tàpies Variades.

El dia 5 d’abril  tindrà lloc a Alp, la IV Mostra de formatges productes làctics de la Cerdanya i l’Alt Urgell, que concentrarà a tots els artesans que es dediquen al sector làctic en aquestes comarques pirinenques.

El mercat artesà s’ubicarà al voltant de la Pl. Major, espai habitual del mercat setmanal i l’horari establert serà de 9h a 20h. Durant la jornada i paral·lelament al mercat, es faran activitats diverses relacionades amb el món dels formatges com ara actuacions musicals,  visites al “corral de xais i cabrits” per a la mainada i altres.  Les activitats més destacades de la Mostra seran però, el Concurs de formatges que es realitzarà a la carpa muntada al voltant del Mercat i a la tarda el Maridatge amb cerveses.

Durant els dies 2,3,4,5 i 6 d’abril els restaurants del municipi que ho  desitgin  oferiran als seus clients plats cuinats amb els formatges presents a la Mostra.

Més a Pallars Sobirà