LITERATURA

La 3a edició del Concurs de Microrelats inspirats en la Vall Fosca ja ha rebut més d’una trentena d’originals

Organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella, els relats es poden enviar fins aquest divendres, 28 de juny i un jurat format pels escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll i Ramon Sistac, decidirà els tres guanyadors

Microrelats Vall Fosca (2)
photo_camera Cartell de 3r Concurs Microrelats de la Vall Fosca

El tercer Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ja ha rebut 32 originals des del moment que va obrir el seu període d’inscripcions. Les obres s’han d’entregar abans d’aquest divendres, 28 de juny. La iniciativa, organitzada pel Museu Hidroelèctric de Capdella per promocionar la Vall Fosca, valorarà els escrits inspirats en aquesta zona de l'Alt Pirineu. Els relats, que han de tenir com escenari principal la Vall Fosca, poden ser com a màxim de 300 paraules.

El veredicte s’anunciarà públicament el dia 29 de juliol a la pàgina de Facebook del Museu Hidroelèctric de Capdella (www.facebook.com/Museu-Hidroelectric-Capdella) i a la seva pàgina web (torredecapdella.org). L’acte de lliurament dels premis serà el dia 3 d’agost a les 19.30 hores al Museu Hidroelèctric de Capdella. El jurat, format pels escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll i Ramon Sistac, decidirà els tres guanyadors, que es portaran 595 € i un trofeu pel primer premi, 357 € pel segon i 238 € pel tercer.

MICRORELATS 2

El concurs, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella (Ajuntament de la Torre de Capdella) té l’objectiu de promocionar a través de l’escriptura i la lectura la marca Vall Fosca, territori pirinenc que comença a 800 metres. El poble més alt és Capdella que es troba a 1.420 metres d’altitud i tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.

El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut, es pot gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca, on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on es poden visitar més de 30 estanys.

Els relats, que tenen com a escenari principal La Vall Fosca, s’editaran en un llibre en un termini de cinc anys. L’Ajuntament de la Torre de Capdella organitza des de fa 13 anys un concurs de fotografia. Aquestes imatges serviran per acompanyar aquesta publicació.