TROBADES TRANSFRONTERERES

El 23 i 24 d'agost arriben les trobades transfrontereres dels ports de Tavascan i Boet

Aquestes trobades s’organitzen en el marc del projecte Transfronterer Verd, una xarxa d’espais naturals dels Pirineus, vinculada al Programa Interreg
TROBADA TRANSFRONTERERA
photo_camera Trobada transfronterera al Port de Tavascan/La Gazette Ariégeoise

Els dies 23 i 24 d’agost s’organitzaran dos trobades transfrontereres al Parc Natural Regional dels Pirineus de l’Arieja. El primer encontre, al port de Tavascan, i el segon al port de Boet. Una bona oportunitat, després d’una caminada, per a conèixer-nos millor els veïns catalans i francesos i els seus productes.

A l'estiu, el Parc Natural Regional dels Pirineus de l'Arieja aprofita per organitzar reunions transfrontereres. Després del port de Salau, el 4 d’agost, ara arriben, el 23 i 24 d'agost, les trobades transfronteteres dels ports de Tavascan i Boet. Aquestes trobades s’organitzen en el marc del projecte Transfronterer Verd, una xarxa d’espais naturals dels Pirineus, vinculada al Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra. El seu objectiu: reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera pirinenca.

Dos dies, dues caminades

Divendres, la trobada tindrà lloc al port de Martérat per cinquena vegada. Per als veïns catalans, serà el port de Tavascan. L’accés serà a peu des de la vall d’Ossese a Ustou amb una sortida cap a les 7 del matí. L'aparcament serà possible des del pont Stillom. Es tracta d’una de les trobades transfrontereres més llargues (uns 1.300 metres amb 8 a 10 hores de marxa). Permet descobrir la vall d'Ossèse a les altures d'Ustou. I un cop arribat al pas, lleugerament per sota de la vessant catalana, per descobrir el llac del Port i les seves tranquil·les ribes. Al pas, els senderistes podran intercanviar productes de les dues valls i compartir pícnics.

I dissabte, la 7a trobada al port de Boet, a Auzat. L’inici es donarà a les 7:30 am (diferència d’altitud aproximadament de 1000 m amb 6 a 8 hores de caminada). La caminada començarà des de l'aparcament Orris Carla, a sobre de l'estany de Soulcem, a Auzat. Al port de Boet, els caminants francesos coneixeran els catalans de la Vall Ferrera, i hi haurà un mercat de productes locals. En efecte, els organitzadors francesos i catalans reforcen el caràcter històricament comercial d’aquesta trobada. Els productes dels dos costats de la frontera seran venuts a l’altitud pels productors: formatges, embotits, brioixeria, truita fumada, etc. 

Més a Pallars Sobirà