TURISME DE MUNTANYA

El Tren dels Llacs tanca la seva onzena temporada amb més de 7.000 passatgers

Entre el 20 d'abril i el 2 de novembre, s'han ofert 28 circulacions, 24 en el tren històric i quatre, en el panoràmic
Imatge d'arxiu del Tren dels Llacs històric, en el trajecte entre Lleida i la Pobla de Segur. (Horitzontal)
photo_camera Imatge d'arxiu del Tren dels Llacs històric, en el trajecte entre Lleida i la Pobla de Segur/FGC

El Tren dels Llacs, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha tancat la seva onzena temporada amb 7.039 passatgers i una ocupació del 99,53%. La temporada es va posar en marxa el 20 d'abril i va finalitzar el dissabte 2 de novembre. Durant aquest període, s'han efectuat un total de 28 circulacions, 24 amb el Tren dels Llacs històric i quatre del Tren dels Llacs panoràmic, aquest últim en l'època de calor, concretament el 20 i el 27 de juliol, i el 3 i 10 d'agost. El 69% dels usuaris procedien de comarques de Barcelona, mentre un 20% de Lleida. Segons les dades de balanç, el 41% dels visitants afirma que ha conegut el producte a través d'amics i familiars, el 30% per internet, i la resta per mitjà d'oficines d'atenció al client d'FGC i oficines de turisme.

Una temporada més, el Tren dels Llacs ha tingut un impacte positiu en el territori i s'ha consolidat com a un referent que contribueix de manera decisiva a la dinamització econòmica i turística de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà. Així, la meitat dels visitants ha realitzat activitats turístiques a la Pobla de Segur i/o al Pallars Jussà. D'entre aquests, el 45% ha adquirit paquets turístics organitzats i el 55% ha optat per realitzar activitats turístiques pel seu compte.

El Tren dels Llacs és un tren amb una locomotora històrica que travessa un territori únic. Aquest servei turístic es va posar en marxa el 2009. Des de la primavera fins la tardor, les locomotores històriques i els vagons d'època fan retornar la nostàlgia i les sensacions d'èpoques llunyanes. L'itinerari comença a Lleida i arriba fins a la Pobla de Segur, travessant 41 túnels, 31 ponts i 4 grans llacs. Durant el recorregut, es poden observar els embasaments de Sant Llorenç de Montgai, Camarasa, Terradets i Sant Antoni.

Viatjar en el Tren dels Llacs suposa una experiència en si mateixa. I és que els viatgers poden degustar productes típics del territori i tastar coca de recapte a Balaguer. A més, tenen l'oportunitat de descobrir altres atractius del territori amb l'oferta complementària de diferents visites per assaborir els productes del Pallars; gaudir dels secrets modernistes de la Pobla de Segur; conèixer les antigues botigues de Salàs de Pallars, els salins de Gerri de la Sal, la tradició hidroelèctrica de Vall Fosca o l'estany de Montcortès.

Les millors vistes sobre raïls

Un any més, el Tren dels Llacs panoràmic ha circulat durant els mesos de més calor. Aquesta temporada s'ha posat en marxa quatre dies, entre el 20 de juliol i el 10 d'agost. Es tracta d'una interessant proposta per a l'estiu, dirigida a les famílies i grups d'amics que vulguin descobrir de ben a prop el territori català d’una forma diferent i original.

Durant el trajecte, els usuaris viatgen amb el màxim confort amb les noves unitats a la línia Lleida-La Pobla, estrenades el 2016. El seu disseny interior és obert i diàfan, gràcies a les grans dimensiones de les finestres, les quals brinden unes vistes espectaculars de l'entorn que voreja tot el trajecte.

comentaris