05.10.2022 |
Viure als Pirineus

PATRIMONI GEOLÒGIC

Territori s'adhereix al Geolodia virtual amb una vídeo ruta per la Vall de Siarb

L'edició d'enguany d'aquestes jornades de divulgació geològica és virtual, amb rutes i activitats en línia
Geolodia
Excursió del Geolodía 2020, amb els diferents experts, realitzada a finals de gener/Geoparc Orígens
Territori s'adhereix al Geolodia virtual amb una vídeo ruta per la Vall de Siarb

Territori i Sostenibilitat s'adhereix a la proposta de celebració virtual del Geolodia, unes jornades de divulgació del patrimoni geològic que tenen lloc anualment arreu de l'Estat i que se solen celebrar amb desenes de rutes guiades per especialistes i geòlegs i activitats a la natura. Degut a l'emergència pel coronavirus, enguany s'ofereixen rutes i activitats en línia. Així, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici s'han unit al Geoparc Mundial Unesco Orígens, l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i l'Ajuntament de Soriguera, entre altres, per proposar una ruta en vídeo i una guia de camp per la Vall de Siarb (Pallars Sobirà).

jardi roques-01

(Foto:Jardí de Roques de Rubió, al Parc Natural de l’Alt Pirineu)

Enguany, degut a l'emergència sanitària per la covid-19, les jornades que tenen lloc aquest divendres i dissabte, se celebren sota el lema 'Un Geolodia a casa i es desenvolupen en línia'. Una de les propostes virtuals que s'ofereixen són un vídeo i una guia de camp amb una ruta per conèixer el patrimoni geològic de la Vall de Siarb.

La vídeo ruta vol donar a conèixer els tipus de roques que es troben a la zona i com aquestes, que originalment es van dipositar com a sediments tous, es van convertir en roca. També explica l'aixecament dels Pirineus i com es van generar els jaciments minerals de la zona. Finalment, inclou una passejada virtual pel Jardí de Roques de Rubió, el primer museu geològic a l'aire lliure, i s'introdueixen els animals i plantes que vivien a la zona fa uns 200 milions d'anys, com interaccionaven entre ells i amb l'entorn en el qual subsistien. Així, la vídeo ruta fa tres parades, al Port del Cantó, Santa Creu de Llagunes i el Jardí de Roques.

La guia de camp estarà disponible indefinidament al web del Geolodia i del Geoparc. El vídeo es podrà veure al web del Geolodia a partir del 9 de maig i, a més d'oferir continguts de qualitat avalat per científics durant el confinament, pot ser d'interès per a aficionats a la geologia o a l'excursionisme per planificar les seves sortides un cop finalitzi l'emergència sanitària.

Territori s'adhereix al Geolodia virtual amb una vídeo ruta per la Vall de Siarb
Comentarios