Una tempesta obliga a evacuar un centenar de joves d’un campament de la Pobleta de Bellveí, a la Vall Fosca

La forta tempesta que ha caigut aquest dimecres a la tarda a la Vall Fosca, al Pallars Jussà, ha obligat a evacuar a 79 joves, d’entre 6 i 18, i traslladar-los al Poliesportiu de Tremp.

El Flamisell
photo_camera Instal·lació juvenil 'El Flamisell'.

La forta tempesta que ha caigut aquest dimecres a la tarda a la Vall Fosca, al Pallars Jussà, ha obligat a evacuar a 79 joves, d’entre 6 i 18 anys, i catorze monitors del campament El Flamisell, a la Pobleta de Bellveí, els quals es van dirigir cap al poliesportiu de Tremp, on han passat la nit.

Poc després d’un quart de cinc de la tarda, els Bombers van rebre una trucada d’un monitor demanat consell sobre com havien d’actuar, en tenir el campament enfangat i algunes tendes desmuntades per l’aigua. Tot i que ningú patia cap risc, els serveis d’emergència van optar per evacuar-los. En l’operatiu hi van participar vuit dotacions i els nens van ser traslladats amb vehicles de Bombers.

Des de l’alberg municipal de Tremp i Creu Roja van facilitar lliteres i mantes perquè els joves poguessin passar la nit en les millors condicions possibles i per part de Bombers, l’operatiu es va tancar pocs minuts després de dos quarts de deu de la nit. Mentre va durar la tempesta, els joves van decidir confinar-se al menjador. A més, cap d’ells va patir cap risc ni va necessitar assistència mèdica. Després de passar la nit al poliesportiu, aquest dijous han retornat al campament de la Vall Fosca.

Instal·lació juvenil 'El Flamisell'

El Flamisell és una instal·lació juvenil propietat de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, gestionat per conveni per Acció Escolta de Catalunya.

El terreny es troba situat a la població del la Pobleta de Bellveí al terme municipal de la Torre de Capdella que pertany a la comarca del Pallars Jussà. La població de referència més propera és la Pobla de Segur, a 12 km.

El terreny d’acampada El Flamisell compta amb un gran nombre d’instal·lacions i es troba en mig d’un entorn natural típicament pirinenc com és la Vall Fosca, on es pot trobar un munt d’activitats, rutes, camins i zones de muntanya d’una gran bellesa.