07.12.2022 |
Viure als Pirineus

GEOLOGIA, VI I LITERATURA

Sortida enoliterària i geològica a Orcau, organitzada per la Biblioteca Maria Barbal de Tremp

Els participants van poder trepitjar les vinyes, conèixer la història d’un indret màgic, centrar-se en aspectes geològics que influencïen en la producció del vi i ser protagonistes d’un tast de vins del Celler Sauvella d'Orcau

Foto Sortida enoliterària
Foto Sortida enoliterària a Orcau (Pallars Jussà)
Sortida enoliterària i geològica a Orcau, organitzada per la Biblioteca Maria Barbal de Tremp

Les temperatures gèlides no van ser un inconvenient per participar, dissabte passat, a la “Sortida enoliterària i geològica, de la roca a la copa” organitzada per la Biblioteca Maria Barbal de Tremp, en el marc del cicle Biblioteques amb DO. L’activitat programada va visitar el Celler Sauvella d’Orcau, un indret privilegiat del Pallars Jussà. Els participants van poder trepitjar les vinyes, conèixer la història d’un indret màgic i centrar-se en aspectes geològics que influencïen en la producció del vi, així com ser protagonistes d’un tast de vins. L’activitat va estar maridada amb textos literaris d’autors locals relacionats amb el món del vi, com Francesc Ramon Monrós i Joan Lluís i també un informe de l’afectació de la fil·loxera al territori. En acabar s’ha procedit a realitzar un tast de vins del celler Sauvella.

“De la roca a la copa” és un producte turístic del celler Sauvella i Eureka SGN que compta amb el patrocini del Projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec i que ha estat organitzada per la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp, alhora que compta amb la col·laboració del programa Al teu gust, aliments del Pallars, que agrupa els productors agroalimentaris de la comarca.

Celler Sauvella

El Celler Sauvella està ubicat en un indret d’encant: al cim de la muntanya un castell, al peu petjades de dinosaures, oliveres, ovelles. Entorns perfectes per tastar vins naturals que recorden a xocolata, regalèssia, cireres, minerals… A Sauvella es pot visitar la vinya i la bodega, ser introduït a la cata i tastar vins.

Biblioteques amb DO

Per sisè any consecutiu la Biblioteca Maria Barbal de Tremp participa al cicle Biblioteques amb DO amb la amb l’objectiu de donar a conèixer els vins que es fan a casa nostra i fomentar la participació i implicació popular. És un projecte de Biblioteques de Catalunya que té com a objectiu principal acostar diferents públics a la cultura del vi, creant llaços entre aquesta i d’altres manifestacions culturals com la literatura o la música.

El programa de la Biblioteca Pública Maria Barbal s’ha elaborat amb la col·laboració dels cellers del Pallars i compta amb activitats de diferents índoles i per a tots els públics que es duran a terme durant el mes de febrer.

 

 

Sortida enoliterària i geològica a Orcau, organitzada per la Biblioteca Maria Barbal de Tremp
Comentarios