ELECCIONS MUNICIPALS 28M

Sílvia Romero s'estrenarà com a alcaldessa de Tremp amb majoria absoluta

A la capital del Pallars Jussà aquestes eleccions es presentaven set candidatures, un fet històric
Sílvia Romero alcaldessa
photo_camera Sílvia Romero s'estrenarà com a alcaldessa de Tremp amb majoria absoluta / Marta Lluvich

Sílvia Romero, de Compromís per Tremp, ha reivindicat un "tractament diferenciat i especial" per a Tremp perquè és el municipi més extens de Catalunya, amb 29 nuclis de població i ha afegit que segurament aquest tractament també s'hauria de donar a municipis de comarques veïnes que es troben en la mateixa situació. Romero ha guanyat les eleccions a Tremp per majoria absoluta, uns resultats que considera que són "incontestables" i s'ha mostrat "molt agraïda" amb el suport que ha rebut per part dels votants. Romero ha reconegut que el resultat era "incert" pel fet de presentar-se set candidatures, un fet històric a la capital del Jussà, ha dit.

Per a la futura alcaldessa de Tremp, un dels principals reptes del consistori és "tornar a posar les persones al centre de les polítiques que es fan des de l'Ajuntament". Una qüestió que afrontarà Romero serà millorar el manteniment i la neteja del municipi, una qüestió que "mai" s'hauria pensat que hauria de posar com una prioritat donat que "ja es dona per fet".

Sílvia Romero alcaldessa
Sílvia Romero s'estrenarà com a alcaldessa de Tremp amb majoria absoluta / Marta Lluvich

Romero ha dit que treballarà perquè Tremp recuperi la capitalitat, més enllà de la comarca, que havia estat. La candidata socialista ha manifestat que Tremp, els darrers anys, "ha perdut pistonada en benefici d'altres comarques o poblacions veïnes", un fet que treballarà per revertir-lo.

Resultats electorals

L'actual alcaldessa, Maria Pilar Cases, va aconseguir dos representants per a ERC i Quim Delgado de Junts, un total de tres. De les quatre candidatures noves que es presentaven, solament Ara va obtenir representació amb un regidor. Romero, diputada al Parlament, la passada legislatura ja va guanyar, però no va poder governar per un pacte entre ERC i Junts.

El PSC havia guanyat totes les eleccions al municipi de Tremp des del 1995, però el pacte entre CiU i ERC (2011 i 2015) i ERC i Junts (2019) van fer que els socialistes es quedessin a l'oposició.