Satisfacció i retrets en el viatge inaugural dels trens de Lleida a la Poblade Segur

A partir d'aquest dilluns hi haurà 4 serveis de dilluns a divendres feiners per cobrir les necessitats de mobilitat entre les 5.25 i les 19.30 hores, i els divendres a les 20.50, a les que s'hi sumen les connexions amb autobús.

Autoritats i alcaldes arriben amb el primer comboi dels tres de la Pobla
photo_camera Autoritats i alcaldes arriben amb el primer comboi dels tres de la Pobla

L'arriba dels primers combois dels tres de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a la Pobla de Segur va tenir components de satisfacció i també de retrets, d'una banda pel retard en posar en funcionament el servei, que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va qualificar d'absurditat, i per altra la de l'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera que va qualificar de dia històric pel poble.

El directors Joan Cal, Josep R. Ribé. Ramon Farré i Enric TicóRull va fer el trajecte de Balaguer a la Pobla de Segur, acompanyat del president de FGC Enric Ticó,  el de la Diputació de Lleida Joan Reñé, el delegat del Govern a Lleida Ramon Farré, i els alcaldes dels municipis del recorregut que es van afegir en les respectives estacions.

propi d'institucions que busquen problemes allà on no n'hi ha i va destacar que el tren de la Pobla és la història de la mobilització de la gent d'un territori que mai no s'ha rendit

El conseller va atribuir el retard a una expressió burocràtica incomprensible de l'administració general de l'Estat. Els dos trens són de fabricació Suïssa i amb aquesta excusa el Govern espanyol els ha hagut d'homologar per circular per als prop de dos quilòmetres de la xarxa d'interès general a la ciutat de Lleida. El conseller Rull ho va considerar propi d'institucions que busquen problemes allà on no n'hi ha i va destacar que el tren de la Pobla és la història de la mobilització de la gent d'un territori que mai no s'ha rendit.

Els alcaldes pujen al tren en el seu primer viatgeEnric Ticó, president de FGC, va demanar disculpes als usuaris pels retards en la posada en marxa dels nous trens, i va destacar que el servei compta amb l'impuls dels nous trens però també amb un important reforç en les línies de bus. Així, entre Lleida i Balaguer, l'oferta ferroviària passarà de les 4 expedicions per sentit actuals a les 10, entre les 5.25 hores i les 22.25 hores i els divendres fins a les 22.55 hores. Sumant les comunicacions amb autobús, les dues ciutats estaran connectades amb transport públic amb 52 expedicions diàries, 27 d'anada i 25 de tornada.

Enric Ticó va destacar que el servei compta amb l'impuls dels nous trens però també amb un important reforç en les línies de bus

Els dissabtes s'oferiran 9 expedicions per sentit, 6 més que ara, entre les 6.20 hores i les 22.10 hores. L'oferta conjunta tren-bus permetrà disposar de 28 expedicions, 14 d'anada i 14 de tornada. Els diumenges i festius, els viatgers disposaran de 9 trens d'anada i 10 de tornada, entre les 6.20 hores i les 22.25 hores, enfront dels 3 per sentit que hi ha actualment. Afegint les expedicions amb bus, l'oferta total serà de 25 expedicions, 12 d'anada i 13 de tornada.

El públic dóna la benvinguda als trensPel que fa a l'alcalde de la Pobla Lluís Bellera, va mostrar la seva satisfacció manifestant que tant de bo que d'aquí a un any n'haguem que comprar un parell més, una mostra que el nou servei millora la vida de la gent i també aportarà prosperitat.

Per la seva banda el president de la Diputació Joan Reñé es va mostrar molt satisfet per haver fet realitat un dels projectes emblemàtics que teníem al territori lleidatà i ha destacat que facilitaran la mobilitat entre la gent del Pirineu.

L'oferta de transport públic en aquest corredor queda reforçada amb serveis d'autobús, que serviran per cobrir les franges amb menys demanda de mobilitat. D'aquesta manera, es facilita l'accessibilitat a altres poblacions i la intermodalitat. A més, per millorar les connexions amb transport públic des de València i Esterri d'Àneu, passant per Llavorsí, Rialp, Sort, i Gerri de la Sal, entre altres poblacions, s'oferiran serveis d'autobús coordinats amb el tren, de dilluns a diumenge.

Els nous horaris i tarifes es poden consultar a la pàgina web http://lleidalapobla.fgc.cat/