MEDI AMBIENT

Salàs de Pallars regula l'accés rodat al pantà de Sant Antoni per evitar aglomeracions

Un agent cívic controla l'aparcament amb capacitat de 65 places
Entrada a l'aparcament de Salàs de Pallars a la zona de bany de l'embassament de Sant Antoni. Imatge del 20 d'agost del 2020. (horitzontal)
photo_camera Entrada a l'aparcament de Salàs de Pallars a la zona de bany de l'embassament de Sant Antoni/Marta Lluvich

L'Ajuntament de Salàs de Pallars (Pallars Jussà) ha regulat l'accés rodat al pantà de Sant Antoni per evitar aglomeracions de vehicles a la zona d'aparcament municipal. Un agent cívic controla l'entrada i la sortida de vehicles a la zona coneguda com el Piolet, amb capacitat per a 65 places. Quan s'arriba a aquest límit, es prohibeix l'accés a més cotxes i es dirigeixen cap a altres indrets del pantà. L'estacionament de més d'una nit d'autocaravanes o furgonetes també és una problemàtica que l'Ajuntament vol regular la temporada vinent, ha dit l'alcalde Francesc Borrell. La comarca ja té zones habilitades per autocaravanes i és en aquests indrets on haurien d'anar, ha remarcat.

La regulació de l'accés de trànsit roda a la zona del Piolet de Salàs de Pallars s'ha fet per primera vegada en un estiu marcat per la covid-19 que ha motivat un increment notable de visitants al conjunt del territori. Així mateix, aquest indret de l'entorn de l'embassament de Sant Antoni, és l'únic que està regulant l'accés al trànsit, ara com ara.

La zona de bany de Salàs de Pallars al pantà de Sant Antoni. Imatge del 20 d'agost del 2020. (horitzontal)
(Foto: Zona de bany del Pantà de Sant Antoni/Marta Lluvich)
Borrell ha defensat aquesta mesura per evitar aglomeracions de gent en un determinat punt i per ordenar l'aparcament de vehicles. Una vegada el pàrquing està complet, l'agent cívic procedeix a tancar el pas de més vehicles, i a mesura que els visitants vagin sortint del pàrquing, l'agent cívic permet el pas a nous vehicles.

L'alcalde ha explicat que el volum de gent que aquest agost ha visitat aquesta coneguda zona de bany de Salàs de Pallars ha estat molt superior a la d'altres temporades. L'agent cívic s'ha contractat en col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Pla general de vehicles estacionats a l'aparcament del pantà de Sant Antoni, al municipi de Salàs de Pallars. Imatge del 20 d'agost del 2020. (horitzontal)(Foto: Vehicles estacionats a l'aparcament del pantà de Sant Antoni, a Salàs de Pallars/Marta Lluvich)

D'altra banda, aquesta mateixa setmana, els Agents Rurals han aixecat diverses actes molt a prop d'aquesta zona. Ho han fet als propietaris de furgonetes que aparquen en espais considerats com a fluvials però que no hi ha aigua i estan molt a prop de l'embassament. Aquestes furgonetes acostumen a passar una o més nits en aquest indret on aquesta pràctica no està autoritzada.

comentaris