EQUIPAMENTS MUNICIPALS

Ricard Font visita les obres de millora de l'entorn de l'estació de la Pobla de Segur

El president de FGC ha recordat que aquest estiu la línia de tren La Pobla-Lleida ja disposarà d'un tercer comboi.
Pla general de la visita que ha fet el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, a l'estació de tren de la Pobla de Segur el 20 de gener del 2021. (horitzontal)
photo_camera Visita del president de FGC, Ricard Font, a l'estació de tren de la Pobla de Segur /Marta Lluvich

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, ha visitat les obres de millora de l'entorn de l'estació. El president de FGC ha recordat que aquest estiu la línia de tren La Pobla-Lleida ja disposarà d'un tercer comboi. Aquest nou tren ha de permetre disposar de material de reserva o de reforç per fer front a diferents eventualitats conseqüència de les revisions dels altres dos combois o avaries. D'aquesta manera es garantirà que el servei no quedi interromput. El nou comboi també ha de permetre doblar el servei en moments puntuals de màxima demanda.

Durant la visita al voltant de l'estació, Ricard Font ha valorat positivament la integració d'aquest espai al centre urbà i la potenciació del transport públic que des d'aquest punt es fa.

Pla general de la visita del president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, i l'alcalde de La Pobla de Segur, Marc Baró, a l'entorn de l'estació de la Pobla de Segur el 20 de gener del 2021. (horitzontal)(Foto: El president de FGC, Ricard Font, i l'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró /Marta Lluvich)

L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha urbanitzat la zona compresa entre l'andana i l'Avinguda de l'Estació, amb la inclusió d'un aparcament per a facilitar l'intercanvi modal amb capacitat per 18 cotxes. Amb aquestes obres de millora l'estació compta amb un nou espai, anomenat 'El Moll de la Pobla', per a posar en valor el patrimoni històric ferroviari de la línia i la seva contribució al territori. Les actuacions s'han fet en prop de 1.700 m2 de terreny adjacent a l'estació cedits per FGC i han suposat una inversió d'uns 100.000 euros.

Estació la Pobla de Segur(Foto: El president de FGC, Ricard Font, i l'alcalde de la Pobla de Segur / FGC)

L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha habilitat una zona d'aparcament i ha museïtzat, amb peces antigues l'entorn de l'estació. Aviat està previst habilitar un hangar per ubicar-hi el Museu dels Raiers. L'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha dit que d'aquesta manera els visitants que arriben a la Pobla amb tren, ja tenen un punt d'interès a tocar a l'estació. Des d'aquest punt també és potenciar la mobilitat sostenible amb tren o bicicleta de muntanya, i d'aquí la importància de la creació de la zona d'aparcament integrada a la població.

comentaris