06.12.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Pugen a 40 els morts pel brot de coronavirus a la residència Fiella de Tremp

En les darreres 24 hores s'han registrat sis noves defuncions
Pla general de la residència de Tremp amb una ambulància al davant el 3 de novembre del 2020. (horitzontal)
La residència de Tremp amb una ambulància al davant /Marta Lluvich
Pugen a 40 els morts pel brot de coronavirus a la residència Fiella de Tremp

El brot de covid-19 detectat a la residència Fiella de Tremp ha causat 40 morts des del 19 de novembre. En les darreres 24 hores s'han registrat sis noves defuncions. Actualment, el brot continua actiu i suma 94 residents i 43 treballadors positius per covid-19. El Departament de Salut va acordar intervenir la residència de gent gran de la fundació Fiella-Sant Hospital de Tremp el passat 28 de novembre després que en una setmana es passés dels 57 positius als 150 en una setmana. D'aquesta manera, la direcció i gestió del centre la va assumir Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) en comptes de la gestora actual, la Fundació Sant Hospital de Tremp – Fundació Fiella.

Amb aquesta intervenció, les dotacions de personal necessàries al centre residencial les va aportar la nova gestora i el personal actual del centre ha quedarà sota la seva direcció, que es coordina amb la direcció assistencial de l'Hospital Comarcal del Pallars. A més, es va activar el suport de l'Atenció Primària i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Ara per ara, la residència funciona com un hospital, amb tres torns de metges i infermeres. A més, els pocs residents sense covid-19 han estat traslladats a altres residències.

Pugen a 40 els morts pel brot de coronavirus a la residència Fiella de Tremp
Comentarios