09.12.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI AMBIENT

Presenten quatre expedients per instal·lar plaques solars al Pallars Jussà

El total dels projectes suma 22 hectàrees entre els municipis de Tremp i Talarn
Consell Alcaldes Pallars Jussà bis
Imatge d'arxiu d'una sessió del Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà/CCPJ
Presenten quatre expedients per instal·lar plaques solars al Pallars Jussà

El director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins, va informar aquest dimarts, al Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà que actualment hi ha quatre expedients presentats per instal·lar plaques solars a la comarca. En total sumen unes 22 hectàrees. El més gran s'ha projectat al terme de Tremp amb una superfície d'11,6 hectàrees. Els tres restants ronden entre 1,5 i les 3 hectàrees. Un dels projectes de Talarn, de més de 2 hectàrees, ja ha estat aprovat definitivament i un dels de Tremp està aprovat provisionalment. Pel que fa al projecte més gros (11,6 hectàrees a Tremp) i un altre d'encara no una hectàrea es troben en fase d'iniciar els tràmits.

Consell Alcaldes Pallars Jussà(Foto: Imatge d'arxiu d'una sessió del Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà/CCPJ)

El Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà, reunit dimecres, van abordar la instal·lació de plaques solars a la comarca i després d'un debat intens van decidir no adherir-se al manifest de la plataforma 'Salvem lo Pallars', perquè no hi ha una opinió unànime del conjunt d'alcaldes.

Jordi Navarra, president del Consell d'Alcaldes, ha explicat que tots es van mostrar contraris a la instal·lació de macroprojectes de plaques solars però alguns dels alcaldes es van mostrar favorables a acollir al seu municipi petites instal·lacions de plaques solars.

 

Presenten quatre expedients per instal·lar plaques solars al Pallars Jussà
Comentarios